Gå til sidens hovedinnhold

Flere smuglere tatt i helgen – se hva tollerne fant i bilene

Artikkelen er over 2 år gammel

MARKER: Tollerne på Ørje tollstad har i helgen kontrollert flere bilen, og det var noen som fikk seg en smekk.

– Fredag klokken 17.55 ble en polsk varebil stanset på E18 etter å ha valgt grønn sone ved innreise til Norge. I bilen befant det seg to polske menn som sa de skulle besøke en venn i Norge, sier seksjonssjef på tollstasjonen Gro Lene Gundelsby.

I varerommet ble det funnet en del brennevin og øl. Lasten ble opptalt til 400 liter øl, samt 30 liter brennevin.

– Personene ble hentet av politiet for oppfølging, utdyper Gundelsby.

LES OGSÅ: Tollerne fulgte etter mistenkelig bil – i bagasjerommet fant de noen som ikke skulle være der

Mer øl

Litt senere på fredagen kom en ny smugler kjørende. Den norskregistrerte varebilen kjørte gjennom tollstasjonen, men ble stoppet litt senere på E18.

– Fører av bilen var en norsk borger i 20-årene. Kontroll av bilens varerom avdekket 245,5 liter øl. Mannen må nok forvente et oppgjør med påtalemyndigheten i ettertid, sier Gundelsby.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Smugleren prøvde seg på et frekt triks og kjørte inn på rød sone – det var en tabbe

Stoppet familie

På søndag ble en bil med en liten familie på tre stoppet av tollerne. Fører var en litauisk borger i 40 årene. Kontroll av bilen avdekket en del varer utover tillatt kvote.

– I poser og bager, ble det til sammen funnet 12 liter øl, 18.700 sigaretter og 40 liter brennevin. Familien fikk kjøre videre, dog noe lettere lastet. Fører må forvente en reaksjon fra påtalemyndigheten i ettertid.

LES OGSÅ: Slagvåpen, piller og kjøtt beslaglagt på grensen i natt

Kniv og narkotika

Søndag ettermiddag ble en norskregistrert personbil stanset på grønn sone. I bilen satt tre norske borgere som måtte gjennom en grundigere kontroll.

– En av personene viste seg å bringe med seg 4,16 gram hasj samt en tveegget kniv. Han blir anmeldt for forholdet og må påregne en reaksjon fra påtalemyndigheten.

Kommentarer til denne saken