(Smaalenenes Avis)

Det viser en meningsmåling som Norstat har gjort på oppdrag for NRK. Målingen er gjennomført i perioden 7.–10. juni, altså rett etter at Senterpartiet gjennomførte sitt landsmøte, et landsmøte som vedtok å kjøre frem partileder Trygve Slagsvold Vedum som statsministerkandidat.

Ifølge Norstat sin partimåling ligger Sp nå an til å få 19,3 prosent av stemmene i Østfold. Det er mer enn en dobling fra stortingsvalget i 2017 og en fremgang på 4,8 prosent fra Norstats aprilmåling.

Med denne oppslutningen ligger partiet an til å få to mandater i Østfold, en dobling fra valget i 2017.

Høyre går mest tilbake (- 6,5 %) fra aprilmålingen. Arbeiderpartiet holder stand som Østfolds største parti med 28,7 prosent, men må tåle en liten nedgang fra april.

– Oj, dette er sterke tall, sier Østfold Sp's førstekandidat Ole André Myhrvold og ler nesten like hjertelig som partileder Vedum når vi ringer og presenter ham for tallene.

(Saken fortsetter under tabellen)

– Begynner du nå å tenke på statsrådsplass?

– Nei, det har jeg ikke begynt med. Det tror jeg er lite klokt. Men jeg gleder med over tallene. Det gir en kjempeinspirasjon til valgkampen. Målingen viser jo at folk ønsker et regjeringsskifte for å få oppløst Viken og få tjenester som ser folk og som er der folk bor, også i Østfold, sier Myhrvold.

Her kan du se oversikten over alle valglistene som delar i årets stortingsvalg fra Østfold.