Erstatter bøssebærere med digital innsamling

INGEN BØSSER PÅ DØREN: Ingen bøssebærere vil banke på døra i år. Årets fasteaksjon vil foregå digitalt.

INGEN BØSSER PÅ DØREN: Ingen bøssebærere vil banke på døra i år. Årets fasteaksjon vil foregå digitalt. Foto:

– Dette er konfirmantenes største dugnad. Nå får vi ikke gjennomført den, men vi håper rakstingene bidrar til tross for situasjonen, sier menighetspedagog Marit Spaniland.

DEL

Bygdas konfirmanter hadde i disse dager planlagt å gå fra dør til dør for å samle inn penger til Kirken Nødshjelps fasteaksjon «Gi liv med vann».

– Det kommer ikke noen med bøsse på døren din i år, så vi må «gå» med digitale bøsser. Vi håper likevel på stor giverglede til en viktig sak gjennom den digitale innsamlingsaksjonen vår på Facebook, sier Spaniland og viser til facebooksiden «Kirkene i Rakkestad sokn».

Du kan støtte aksjonen «Gi et liv med vann» ved bruk av Vipps eller sms VANN til 2426. Da gir du 200 kroner til fasteaksjonen.

Årets fasteaksjon er «Gi liv med vann». Vann er en knapphetsressurs i store deler av verden, og det er fortsatt tre milliarder mennesker, rundt 40 prosent av verdens befolkning, som mangler tilgang til rent vann.

Kirkens Nødhjelp arbeider med vann, sanitær og hygiene (WASH) i langsiktige utviklingsprosjekter og akutte katastrofesituasjoner over hele verden. Målet er å sikre menneskers tilgang til rent vann, trygge sanitærforhold og å legge til rette for god hygienepraksis i fattige og marginaliserte lokalsamfunn. I tillegg jobber vi med å bedre forvaltningen av vannressurser. Midler fra fasteaksjonen går blant annet til dette arbeidet.

Les også: Åse (6) overtalte mamma for andre året på rad - men mindre i bøssene i år enn i fjor

Artikkeltags