Erna kaller inn til pressekonferanse – disse tiltakene kan bli innført

Statsminister Erna Solberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, vil være til stede på pressekonferansen.

Av

Regjeringen har varslet nye kraftfulle innstramminger denne uken. Torsdag skal statsminister Erna Solberg holde pressekonferanse. Den kan du se direkte i vinduet over.

DEL

Helseminister Bent Høie har allerede slått fast at Norge nå er inne i sin andre bølge av viruset. Under en pressekonferanse tidligere denne uken uttalte han følgende:

– Fortsetter denne utviklingen går helsetjenesten vår ned i knestående, slik vi ser skjer i land etter land i Europa.

Nøyaktig hva regjeringen kommer til å legge fram på pressekonferansen, er foreløpig ukjent, men det er på det rene at hovedmålet er å begrense antall mennesker som møtes og redusere risikoen for smitte fra andre land.

Kraftigere tiltak

Helsedirektoratet har anbefalt regjeringen å bruke enda kraftigere tiltak enn i dag. Blant annet for å unngå smitte i forsamlinger og på fester, samt skjult smitte ute i samfunnet, på serveringssteder og barer.

Reproduksjonstallet, altså antallet som en koronasmittet smitter videre, er nå på 1,3. Med et slikt tempo vil vi få cirka 30 prosent flere smittede hver femte eller sjette dag.

Skjermer barna

Full nedstenging står fortsatt på regjeringens liste over tiltak som kan bli aktuelle hvis situasjonen blir alvorlig nok. Men skoler og barnehager blir neppe rørt.

– Det å innføre tiltak som begrenser voksnes mulighet til å møtes, kommer før det å begrense barns mulighet til å møtes. Dette ligger også i regjeringens strategi. Vi ønsker så langt som mulig å skjerme barn og unge, sier Høie.

Under torsdagens pressekonferanse vil statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg være til stede.

Seansen skal etter planen starte klokken 11.45

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken