Knut Ivar Larsen, som nå til dags skyter for Sarpsborg og Omegn JFF, er ble ganger blitt norgesmester i forskjellige skytedisipliner med hagle. Likevel setter han stor pris på denne kretsmestertittelen; av særlig to grunner.

Forventningen og prestasjonen

Knut Ivar Larsen leverte en av sine beste skyteprestasjoner noensinne i KM på hjemmebane i Sarpsborg lørdag. Først skjøt han feilfritt i hovedrunden ved å treffe samtlige 100 duer på sine 100 skudd. Dermed ledet han klart før finalen. Imponerende nok klarte han å fortsette på samme måte med å treffe 25 duer av 25 mulige.

Med maksimal poengsum - 125 treff - vant han KM-gullet med hele tre duers margin til toeren og tok en suveren seier.

– Kretsmesterskapsskytingen lørdag var noe jeg gledet meg veldig til fordi verken jeg eller konkurrentene mine omtrent har fått konkurrert på over halvannet år. Dette var faktisk det første nordisk trap-stevnet jeg har skutt i Østfold på et par år som følge av koronaen. Når jeg så i tillegg virkelig har dagen og gjør ikke en eneste feil med ditto suverent KM-gull som utbytte, er jeg virkelig glad og fornøyd. Dette var rett og slett en digg følelse, påpeker den rutinerte rakstingen, som startet med skytesport for 27 år siden.

– Konkurransen ble for øvrig gjennomført i et aldeles perfekt skytevær med med overskyet og vindstille etter at dagen hadde startet med skikkelig regnvær og vind, forteller Larsen videre.

39-åringen legger til:

– I den koronastengte perioden der banene ikke var åpne ble det lite trening. Særlig mye egentrening har jeg heller ikke drevet med, slik at jeg nok leverte mye på den erfaringen og mye trening jeg har hatt i årenes løp, samt at jeg hadde mye overskudd.

Nå er sesongen på det nærmeste over for hagleskytter Knut Ivar Larsen.

– Siste helgen i oktober skal jeg faktisk skyte trippelstevne på hjemmebane. Da skal jeg fyre løs totalt hele 400 skudd på duene. Det gleder jeg meg til, avslutter den ferske kretsmesteren.

To lokale til

Ytterligere to lokale deltok i dette KM. Begge representerer den lokale klubben Rakkestad og Degernes JFF.

Johan Sikkeland skjøt ned 89 duer på hovedskytingen og endte med det til slutt opp som femtemann i veteranklassen, mens Tom Thorvaldsen hadde 85 duer han traff. Det holdt til en 15. plass i seniorklassen.