(Sarpsborg Arbeiderblad)

Det bekrefter politiet søndag kveld. De jobber nå med å få den døde kroppen ut av brannruinen.

– Brannen ble tatt kontroll på for en liten time siden. Vi kan nå bekrefte at det er funnet en død person i bygget som ikke er identifisert. Pårørende er derfor heller ikke varslet, forteller operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til SA søndag kveld.

Mann i 30-årene savnet

Det brøt ut en voldsom brann i bolighuset søndag ettermiddag. Da nødetatene kom til stedet sto flammene allerede ut av vinduene og det ble raskt satt i gang slukking.

Brannen viste seg å være svært komplisert å få kontroll på, og først da klokken var halv åtte kunne brannvesenet informere om at de hadde fått kontroll på flammene.

De kunne da ta seg inn i bygget og gjennomsøke områdene de ennå ikke hadde fått sett. Det var under dette søket de gjorde funn av den døde.

Det er folkeregistrert fem personer på adressen, men til politiet informerer huseier at det nå skal bo tre personer i huset. To ble raskt gjort rede på. Den siste, en polsk mann i 30-årene har fortsatt status som savnet.

– Vi kan ikke si at det er han vi har funnet, men det er ikke noe som gir oss grunn til å tro at det har vært andre inne i huset. Selv om vi heller ikke kan utelukke det, forteller Marstad.

En annen av de som skal bo på stedet er sendt til sykehus med ambulanse etter at vedkommende har fått i seg en del røyk.

Krimteknikere på plass

Mens SA prater med politiet ved 22-tiden ankommer deres krimtekniker stedet for å starte arbeidet med å avdekke en mulig brannårsak.

– Det er helt umulig å si noe om årsak nå. Vi har avhør med noen andre som har tilknytning til huset nå, og forhåpentligvis kan videre undersøkelser avdekke årsaken, sier Marstad.

Sarpsborg brannvesen vil bli på stedet en god stund framover for å sørge for at ikke brannen igjen blusser opp.

Huset er totalskadet.