Gå til sidens hovedinnhold

Elg måtte avlives etter påkjørsel – nå advarer viltnemnda mot ekstra stor elgfare

Artikkelen er over 3 år gammel

TRØGSTAD: I 23-tiden lørdag kveld smalt det i Furukollen i Trøgstad. Midt mellom hoppbakken og krysset kjørte en bil rett i bakdelen på en elg. Sjåføren ble ikke skadet i påkjørselen, men elgen sto ikke til å redde.

– Det var den vanlige historien. En elg i veibanen og en uheldig bilist som traff den. Elgen brakk begge bakbeina og ble liggende i grøfta. Vi ble nødt til å avlive den, sier Frode Risbråthe, leder i viltnemnda i Trøgstad.

LES OGSÅ: Ei elgku med kalver forvillet seg inn på E18

Risbråthe varslet selv politiet om ulykken. Bilen var ikke kjørbar etter møtet med elgen.

Det var ikke overraskende at uhellet skjedde akkurat der det gjorde. Risbråthe forteller at de store snømengdene gjør at viltet beveger seg mer og lengre i søken etter mat.

– Spesielt slike steder der det er furuforyngelser tett inntil veien, slik som her, er det stor trafikk av elg, sier Risbråthe.

Han ber bilister om å være ekstra observante. Senest lørdag var tre elger på ville veier på E18 i Eidsberg. Også den episoden endte med at én av elgene måtte avlives.

– Det er all grunn til å være på vakt. Når det er så mye snø må dyrene utvide matsøket. Det er også avlastende for dyrene å gå i veibanen fremfor å gå i terrenget, sier viltnemndlederen.

Kommentarer til denne saken