Mange kjøper valp i sommer

Valpekjøp: Her ser du valpen Felix (4 mnd.). NKK bekrefter at mange gjør som eierne hans og kjøper valp til sommeren. Alle foto: Joachim Constantin Høyer

Valpekjøp: Her ser du valpen Felix (4 mnd.). NKK bekrefter at mange gjør som eierne hans og kjøper valp til sommeren. Alle foto: Joachim Constantin Høyer

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etterspørselen etter valper er større på sommerstid enn ellers i året. Det bekrefter Norsk Kenneklubb (NKK).

DEL

I Degernes finner vi oppdretter Ann-Catrin Johanessen. Hun avler fram rasen Shetland Sheepdog og har et kull som straks er fem uker gamle. Selv er hun kresen på hvem som får kjøpe hund, men det er nok av potensielle kjøpere i sommer.

– Dette kullet kunne jeg nok solgt seks ganger allerede. Jeg har hatt forferdelig mange henvendelser på telefon og mail, bekrefter oppdretteren, som forstår at mange vil ha valp nå.


– Det blir mange skuffede familier. Men da tar jeg en ringerunde og hører om andre jeg kjenner har valp og sender de videre, forklarer Johanessen.

NKK merker pågangen

En telefon til administrerende direktør i Norsk kennelklubb, Trine Hage, bekrefter at slik er tendensen. Valpekjøperne handler fra mai til august.

– Jeg har ikke tall på det på stående fot, men det merker vi. Det er en økning i sommermånedene. Alt er mye enklere om sommeren, det er en fin tid å sosialisere valpen ute, mener Trine Hage i NKK kan være noen av grunnene til at mange velger seg et nytt familiemedlem akkurat når det er varmt.
 

Spente valpekjøpere

Det pipes fra valpekassen til Johanessen. Valpekjøper Helene Auseth holder i sitt nye familiemedlem, som om noen uker skal få vandre rundt i huset hennes.

– Hun er litt frampå, hun våger seg ut, også holder hun seg så godt fast. Det er jo fristende å ta alle sammen, for de er jo så søte, sier Auseth og smiler.

Hun tror tidsklemma gjør at mange velger å kjøpe valp nå.

– Du må jo ha tid, på sommeren har mange ferie. Valpen kan jo ikke være alene, sier Auseth.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken