Det var Dagbladet som mandag meldte at Østfold nå får dyrepoliti.

– Svært viktig

Det er nemlig satt av to millioner kroner til en slik ordning i fylket i revidert nasjonalbudsjett som legges frem torsdag, skriver avisen.

– Dette er en gledens dag for oss som kjemper for en bedre verden for dyrene våre, sier Mariann Høili, kjent for sitt engasjement for dyr.

– Det er svært viktig at mennesker forstår at alle overgrep mot dyr blir etterforsket og straffet, tilføyer hun.

Høili trekker også frem dyrepolitiet i Sverige, som visstnok ofte avdekker overgrep mot barn og ektefeller i hjem som etterforskes for dyremishandling.

Frps hjertesak

Frp har lenge vært en forkjemper for et eget dyrepoliti. På landsmøtet i helgen ble det vedtatt at ordningen skal utvides til hele landet, og altså først til Østfold.

– Vi er strålende fornøyd. Østfold Frp har kjempet internt i partiet i mange år for å få på plass dyrepolitiordningen og er veldig glad for at vi fikk den i gang. At vi nå også får dyrepoliti til Østfold, har vært en viktig sak for, sier Erlend Wiborg, stortingsrepresentant for Østfold og Frp, til Dagbladet.

– Vi har hatt en forsøksordning gående i både Rogaland og Trondheim. Nå er Øst politidistrikt, som altså er Østfold, neste ut, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) til avisen.

Dyrepolitiet skal bekjempe kriminalitet mot dyr. Det organiseres som en enhet i politiet.