Dropper rammeplan for vindkraft etter massiv motstand fra kommunene

Vindkraftverk: Hans-Jørgen Fagereng (Frp), Karoline Fjeldstad (Sp), Knut-Magne Bjørnstad (Ap), Iselin Bjørnstad (KrF), Peder Harlem (Sp) og Ellen Solbrække (Ap) hadde klare meninger om høringsinnspillet til NVE.

Vindkraftverk: Hans-Jørgen Fagereng (Frp), Karoline Fjeldstad (Sp), Knut-Magne Bjørnstad (Ap), Iselin Bjørnstad (KrF), Peder Harlem (Sp) og Ellen Solbrække (Ap) hadde klare meninger om høringsinnspillet til NVE. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rakkestad er blant kommunene som har sagt tydelig nei til vindkraftutbygging.

DEL

Det er NRK som melder torsdag formiddag at regjeringen velger å skrote NVEs forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land.

– Det skulle være et konfliktdempende tiltak, det har det ikke vært med de svarene vi ser. Derfor har vi tenkt til å legge vekk denne nasjonale rammen og si at vi ikke skal ha noen nasjonal ramme for vindkraft fremover, sier statsminister Erna Solberg til NRK.

1. april presenterte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) et forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på land, som var gjort på oppdrag fra Olje- og energidepartementet (OED). Høringsfristen på NVEs nasjonale rammeplan gikk ut 1. oktober, og det har blitt levert inn over 5 000 høringssvar der 56 kommuner hadde svart. De aller fleste var negative. Hele 49 kommuner sa klart nei til vindturbiner, mens tre var skeptiske. Etter sterk motstand fra kommunene, velger nå regjeringen å se bort fra de 13 områdene som NVE har utpekt som best egnet til utbygging av vindkraft.

– Det var aldri en plan om å bygge ut vindkraft, det var en plan om hvor det var best å ha vindkraft hvis det kom søknader om det, og det legger vi også vekk, sier Solberg til NRK.

Rakkestad var blant kommunene som sa tydelig nei til vindkraft. Rådmann Alf Thode Skog konkluderte med at Rakkestad ikke er egnet for vindkraftanlegg, og ønsket at de foreslåtte arealer for vindkraft i Rakkestad ble tatt ut av «nasjonal ramme for vindkraft på land».


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken