Gå til sidens hovedinnhold

Disse reglene gjelder enten du skal ha hjemmefest eller et offentlig arrangement

Artikkelen er over 1 år gammel

Snart skal 60 ungdommer konfirmeres, og Rakkestad kommune opplever at mange har spørsmål rundt dette samt bursdager, fester, minnestunder og andre arrangement.

kommunens nettsider har de derfor samlet informasjon som gjelder for både private og offentlige arrangementer. Det opplyser Kåre Kristiansen som er seksjonsleder for kommunikasjon og kultur i Rakkestad kommune.

Her understrekes det at reglene er nasjonale og fastsatt av myndighetene. Dermed kan verken kommunen eller kommuneoverlegen dispensere fra disse.

Alle som skal ha et arrangement på offentlig sted skal fylle ut og sende inn skjema via nettsiden til kommunen.

Alle som skal ha et privat arrangement hjemme eller andre steder som ikke er et offentlig sted, oppfordres dessuten også til å sende inn skjema.

Med arrangement menes:

Idrettsarrangement, inkludert stevne, cup og kamp, men ikke organisert trening eller treningskamper. Kulturarrangement, inkludert konserter, utstillingsåpninger, opera, ballett, teater og kino, men ikke organiserte øvelser, treninger og prøver. Andre arrangementer, inkludert seminarer, varemesser, midlertidige markeder, bursdager, bryllup, begravelser og religiøse samlinger.

Med offentlig sted menes:

Et sted bestemt for alminnelig ferdsel eller et sted der allmennheten ferdes. I tillegg gjelder samme forhold ved arrangementer i lokaler og utendørs arealer som leies eller lånes ut, inkludert hoteller, grendehus, forsamlingshus, konferansesaler og haller, idrettsanlegg.

Felles for alle typer arrangement:

Husk 1 meter avstand til andre enn dine nærmeste. Ha håndsprit tilgjengelig og/eller god tilgang til håndvask. Før gjesteliste med kontaktinformasjon, slik at du kan bistå kommunen med eventuell smitteoppsporing.Oppbevar listen i 14 dager. Syke må holde seg hjemme. Informer gjestene om smittevernrådene.

Arrangement på offentlig sted:

Maks 200 personer, husk at både voksne og barn teller. Det skal være en ansvarlig arrangør. Det skal være et offentlig sted (for eksempel lokaler som leies ut, hotellfasiliteter, grendehus, forsamlingshus, konferansesaler og haller). Skjema/sjekkliste for arrangementer skal sendes kommunen.

Les mer om arrangement på Folkehelseinstituttets sider

Regler for private arrangementer:

Avholdes i lokaler som normalt ikke leies/lånes ut, for eksempel i eget hjem. Maks 20 personer kan delta, husk at både voksne og barn teller. Lokalet må være så stort at det er mulig å holde én meters avstand mellom personene som er til stede. Hvis lokalet ikke er stort nok, må antallet personer reduseres. Det oppfordres til å sende inn skjema/sjekkliste for arrangementer.

For mer om smittevernregler som gjelder ved private og offentlige arrangementer er det oppdatert informasjon på Folkehelseinstituttets nettsider.


Kommentarer til denne saken