DIL J12 vant suverent Smaalenene cup

GLADE OG STOLTE VINNERE: DILs jenter 12-årslag var suverent best og vant Smaalelene cup med syv strake seire og finalen med solekalre 20-12 over Kongsvinger. Her jubler jentene under den offisielle seiersfotograferingen.

GLADE OG STOLTE VINNERE: DILs jenter 12-årslag var suverent best og vant Smaalelene cup med syv strake seire og finalen med solekalre 20-12 over Kongsvinger. Her jubler jentene under den offisielle seiersfotograferingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

DILs jenter 12-årslag vant alle sine kamper fram til finalen suverent og i selve finalekampen tok jentene en ny soleklar seier med 20-12 over Kongsvinger. Dermed vant hvittrøyene gedigne Smaalenene cup i håndball.

DEL

Andre bragder verdt å nevne under helgens håndballturnering er DIL-damenes seier i B-sluttspillet. DIL J14 spilte seg til semifinalen i sin gruppe, DIL G14 tapte sin finale med kun ett mål og DIL J13 vant B-sluttspillet og kom til slutt også helt til semifinalen i A-sluttspillet. Imponerende innsats av de lokale lagene og man kan trygt fastslå at de hvite og blå markerte seg solid i toppen i sine respektive klasser blant mange DIL-lag totalt.

Dette - og mer vi ikke har detaljer om - skjedde altså i Smaalenene cup; kjempeturneringen som i sin 10-årsjubileumsutgave samlet rekordartede 182 deltakende lag og med 431 spilte kamper fordelt på syv haller og ti baner spredd over hele Indre Østfold. Turneringen markerer i realiteten starten på en ny håndballsesong.

- Kjempegøy

- Det var kjempegøy å vinne hele turneringen, jubler DIL-spiller Anna Krorsy Lilletorp.

Sammen med lagvenninnene var laget utilnærmelig i de innledende kampene, der de vant alle fem med utklassingssifre. Semifinalen ble vunnet like lett. Dermed var de dyktige og seiersvante DIL-jentene klare for finale mot Kongsvinger.

Der tok også DIL-jentene kommandoen fra start og halvveis hadde laget på mange måter i realiteten allerede avgjort kampen i sin favør med 11-5-ledelse til pause. Etter em litt rotete start på andre omgangen, hevet laget seg og dro ubønnhørlig fra Kongsvinger og inn til en suveren 20-12-seier. Malin Søtorp Solberg fikk æren av å score DILs 20. og kampens siste mål.

Hvittrøyene hadde høyere tempo enn motstanderne, var mer aggresive i forsvar, hadde en bedre målvakt i Kristine Harlem og dessuten flere spillere med svært gode avslutningsegenskaper. Legger vi til at DIL-jentene så ut til å ville og tro på å vinne mer enn Kongsvinger, så ble det såre enkelt for de flinke DIL-jentene.

- Ingen tvil at dette har gått veldig bra. Jentene har virkelig levert flott spill i turneringen, sier trener Susann Søtorp glad og stolt.

Da seieren var et faktum jublet DIL-jentene vilt og uhemmet lenge - og med god grunn. De hadde levert en glitrende kamp da det gjaldt som mest i finalen.

Seierslaget 

DILs seierslag: Kristine Harlem (målvakt), Malin Søtorp Solberg, Anna Krosby Lilletorp, Eline F. Grav, Julie Hystad Lund, Emilie Torp, Lea Haug Sankerud, Frida Stubberud og Andrea Grav.

I en så stor turnering er det håpløst å gå gjennom alle DIL-lagenes innsats. Men vi kan bare trygt fastslå at noen av dem altså til de grader hevdet seg med glans. I tillegg fikk mange av de øvrige god matching inn mot sesongåpningen senere i september.

Absolutt alle ga uttrykk for at de hadde kost seg.

- Det er kjempegøy å være på en turnering som Smaalenene cup. Det aller artigste er å vinne kamper, men vi har det artig sammen også, sier J13-spilleren Amalie Tveten.

Artikkeltags