(Fredriksstad Blad)

I Fredrikstad har det faktisk ikke vært rapportert om en eneste hendelse natt til lørdag. Det samme kan vi imidlertid ikke si om nabobyene. Klokken 00.58 meldte dørvaktene på et utested i Sarpsborg om en kranglete gjest.

Politiet rykket ut til stedet og ga vedkommende et pålegg om å komme seg hjem fra byen. Vedkommende etterkom pålegget.

To timer senere måtte politiet rykke ut til sentrum igjen. Denne gangen skal tre voksne menn i 50-60-årene ha oppført seg ufint på et utested. De skal ha fremstått kranglete og aggressivt overfor en dørvakt, og ble beordret hjem. Personene etterkom pålegget og kan derfor våkne opp hjemme istedenfor i arresten lørdag morgen.

Klokken 04.33 ble politiet kontaktet av en beboer i sentrum. Vedkommende våknet av at en ukjent kvinne sto utenfor boligen og skrek og dro i døren. Politiet rykket ut og fant kvinnen. Familien ble kontaktet og hun ble kjørt hjem til riktig adresse. Det er uvisst hvorfor hun prøvde å komme seg inn i boligen.

Også i Halden har politiet hatt noe å gjøre natt til lørdag. Klokken 00.56 rykket en patrulje ut etter meldinger om krangling mellom flere personer på et utested. Tre gutter i 18-20-årsalderen ble bortvist fra sentrum som følge av bråket. De skal ha etterkommet pålegget.

Også i Moss har det vært noen kranglefanter ute på byen natt til lørdag, Klokken 00.45 rykket en patrulje ut etter meldinger om bråk utenfor et utested. En mann i 40-årene ble innbrakt til arresten og vil våkne opp til en anmeldelse for ordensforstyrrelse lørdag.

Nattens siste melding kom fra Støtvig Hotel i Larkollen. De ansatte ved hotellet måtte kontakte politiet etter at en beruset gjest ikke klarte å oppføre seg. Vedkommende ville heller ikke høre på politiet, og måtte derfor tas med av patruljen. Vedkommende kan vente seg en reaksjon fra politiet til frokost lørdag morgen.