(Romerikes Blad) Glassflisene på badet til Neelam er av ekte gull!

– Man sier det ikke høyt, men som kvinne bruker jeg en del tid på badet. Det er litt morsomt at du kan få spa-opplevelse på ditt eget bad og kjenne at du kan slappe av. Jeg er litt glad i gull og alt som glitrer, sier Neelam Anjum og smiler.

Jessheimkvinnen nyter morgenen alene på badet før en travel hverdag starter. Hun har fem barn i alderen 4 til 12 år og har to jobber, både som kommuneoverlege i Nord-Odal og som bydelsoverlege i Frogner i Oslo.

– Ja, vi lever et hektisk liv, spesielt nå under koronapandemien så kan man som lege nesten jobbe seg i hjel, derfor unner jeg meg litt luksus på mitt eget bad, sier 39-åringen.

I tillegg til de dyre flisene har badet en eksklusiv spa-dusj med dusjstråler i alle varianter og et ovalt badekar som er omkranset av grønne planter.

– Jeg kjenner meg freshere etter å ha vært en tur på badet på morgenen.

Neelam forteller om da hun tok med seg moren sin til flisbutikken i Oslo for å kjøpe fliser.

– Jeg bestemte meg tidlig for de gullflisene, og jeg tror hver enkelt flis kostet sånn ca. 8. 000 eller var det 12.000 kroner, jeg husker ikke helt. Min mamma skjønte ikke at de var så kostbare, hun trodde prisen var for alle flisene. Derfor fikk hun nesten sjokk da jeg for tredje gang fortalte henne hva det kostet. Men moren min liker de samme tingene som meg og roet seg ganske kjapt. Neelam tar seg en slurk av kaffen før hun fortsetter:

– Da mannen min fikk regninga på det million-badet, så stusset han litt, men mente det var verdt det. Han ble også veldig fornøyd med resultatet.

Mellom slagene på jobb, hverdagen med barna og kvalitetstid på gullbadet, trives hun veldig godt i rampelyset og takker mer enn gjerne ja hvis hun blir spurt om å bli med på en eller annen tv-produksjon.

Hun og familien har vært med tre sesonger av «Charterfeber». De har også vært med i «Hellstrøm rydder opp hjemme», og programmet «Er du smartere enn en femteklassing» på NRK. Og nå siste program av «Hvem bor her?» med Marte Stokstad som programleder.

– Ofte får jeg spørsmål fra venner og kjente om at jeg bør melde meg på tv-program, fordi jeg er så utadvendt og byr på meg selv. I tillegg representerer jeg en ikke etnisk norsk befolkning. Det er nok derfor jeg liker å være på tv, tror jeg, sier Neelam.

I tillegg har familien også vært å se i reklamefilmer, statistroller i filmer og på «God morgen Norge».

Hvem vet, kanskje dukker Neelam opp med sitt eget tv-program en gang i fremtiden.

Sist fredag var det premiere på NRK-programmet og hun fikk mange positive reaksjoner da det ble kjent at det var Neelam som bodde i huset på Jessheim med alle sitatene på veggene og gullflisene på badet.

– Ja, boligen min ble bare kalt for sitathjemmet og det syntes jeg var morsomt. Jeg liker sitater, jeg har dem på veggen og blir minnet om dem til stadighet.

Hun og familien flyttet inn i funkishuset på Skogmo i 2015 etter å ha bodd noen år i rekkehus bare et par steinkast unna.

De fikk mulighet til å være med på å bestemme innredning før huset var ferdigbygd. De valgte egne bad og sin egen vri på kjøkkenet. Sofaen i skinn på kjøkkenet er spesiallaget av et firma på Jessheim og kan heves og senkes etter behov, og hvert trappetrinn i huset har lyslister som med hjelp av en knapp kan skifte farge etter vær og humør – en såkalt discotrapp.

Noe annet som går igjen i villaen på Jessheim er motiver med kattedyr på servise, bilder av løver, dyrefigurer og pyntehoder som henger på veggen.

– Jeg liker ikke dyreparker og har heller ikke spesielt lyst på katt, men alle de dyriske pyntegjenstandene veier litt opp for at jeg ikke er så glad i ekte dyr, sier hun og kikker opp på to store portretter av en løve og en tiger.

Hvorfor familien Anjum har så mange sitater hengende på veggene i huset er fordi Neelam er så opptatt av positive tanker i hverdagen. Hun jobbet mange år som lege på DPS, distriktspsykiatrisk senter på Jessheim og vet hvor viktig det er å være positiv.

– Det er noe jeg virkelig brenner for. Det er i hjernen vår vi skaper alle tingene vi holder på med. Hvis du kan starte dagen med å lese sitatet: «If you can dream it, you can do it» av Walt Disney, så handler det om at du skal har tro på deg selv og ikke lar folk definere deg hele veien. Det er viktig å ha med seg.

Over et verdenskart i gangen står et annet sitat: «At reise det er at leve».

– Det er et sitat fra H.C Andersen som vi synes passer bra for oss. Vi reiser masse og har mye glede av å oppleve verden. Det er på den måten vi kjenner at vi lever.

Det er ikke tilfeldig at sitatet «Det finnes ikke heis til suksess» med svarte, store bokstaver er plassert på veggen i trappa opp til andre etasje. Neelam påstår at det passer godt til henne fordi hun har alltid vært hardtarbeidende, både i studietiden og i yrkeslivet for øvrig.

– Ja, jeg har ofte hatt flere jobber på samme tid. I studietiden brukte jeg gjerne nettene til å sitte oppe å pugge for å jobbe ved siden av på dagtid.

Hun forklarer sitatet på følgende måte:

– Man må gå trappene, for det finnes ikke noen heis til suksess. Man er nødt til å jobbe for å skaffe seg ting. Det at jeg bor i et fantastisk hus og har råd til gullfliser er fordi at jeg jobber veldig hardt.

Neelam og familien trives på Jessheim. Hun setter stor pris på kort skolevei for ungene og at det er mange tilbud for barn i nærheten. Hun beskriver huset til familien som en oase å komme hjem til etter en travel dag på jobb.

– Det å bo landlig, samtidig som huset ligger sentralt er fantastisk. Vi har turmuligheter i nærheten og Jessheim er et godt sted å bo. Her kan jeg koble ut, enten det er foran peisen en kald høstdag eller om jeg kjenner varmekablene på gullbadet under føttene mine.