Åpent møte om det sunne norske byggkornet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norges Bygdekvinnelag har en arbeidsplan der det står at vi skal være et talerør for norske forbrukere og tydeliggjøre at trygg og sunn mat er i forbrukeren sin interesse.

DEL

Derfor vil Degernes Bygdekvinnelag på åpent møte i Bøndernes Hus den 19. februar rette fokus mot byggkorn, ei god norsk vare som vi bør bruke mer av fordi det er så sunt.
Tidligere husstellærer Jorunn Skjørsøter er kveldens foredragsholder sammen med Bjørg Solhaug.
 

I flere århundrer fram til første halvdel av 1900-tallet, var bygg «vårt daglige brød». Vi brukte bygg både som hverdagskost og festmat. Bruken av bygg har gått kraftig ned siden den gang. Bare 1% av bygget vi dyrker i Norge spises i dag av mennesker. 

Mange gamle tradisjoner havner av ulike grunner i glemmeboka etter hvert som samfunnet utvikles. En av tradisjonene som definitivt ikke fortjener å havne i glemselen, er bruken av bygg. Byggryn er en utmerket erstatning for ris i mange retter, og som tilbehør til kjøtt eller fisk, i supper og salater.
 

Økt inntak av bygg vil kunne ha stor positiv innvirkning på folkehelsa. Kostvaner etableres tidlig i barndommen. Det er derfor viktig at barn får utvikle et sunt og balansert kosthold som bidrar til god helse fra starten av. Barna elsker den milde nøtteaktige smaken.
Bevertningen denne kvelden blir sannsynligvis noe godt med bygg i, og vi har alltid spennende utlodning med mange gevinster.
Som vanlig på møtene våre blir det også litt informasjon om hva bygdekvinnelaget driver med for tida, mye interessant å høre om både fra sentralt og lokalt hold.  Du er hjertelig velkommen!

Styret.

Artikkeltags