- Det var et valg som måtte tas. Det var ikke liv laga å fortsette å subsidiere drifta lenger. Det går utover alt annet jeg driver med. Det kunne ikke fortsette, sier eier Roar Henry Jakobsen i Best Degernes AS til Rakkestad Avis.

Han legger ikke skjul på at han avvikler drifta for å ikke komme i et økonomisk uføre. Han har overført betydelige midler hver måned siden oppstarten for 2,5 år siden.

Har tilført 2,5 millioner

- Jeg har fra dag en tapt penger på drifta. Jeg hadde håpet det skulle bli bedre i år, men jeg ser at det ikke går riktig vei. Jeg klarer ikke ett år til. Jeg har tapt 2,5 millioner kroner på drift, penger som er kastet ut gjennom vinduet. I tillegg kommer det jeg har brukt på å pusse opp eiendommen, men det regner jeg ikke med, forteller han.

Han hadde egentlig tenkt å se an over sommeren og avvikle 1. september hvis det ikke ble bedre. Men etter en gjennomgang sammen med en i bransjen så viste beregningene at med dagens forretningsmodell var det ikke teoretisk mulig å få det til å gå i positiv retning. Man må eie og drive selv konstaterer han.

Kunne ikke fortsette

- Det ville rammet de andre selskapene og meg selv. Det har allerede satt planlagte investeringer i RHJ og gårdsdrifta på vent. Jeg må jobbe i flere år fremover for å hente det inn igjen, mener han.

Han understreker at han ikke går konkurs, men avvikler før det er for sent. De ansatte fikk oppsigelse mandag. Det er tre årsverk i bedriften med 10 ansatte.

- Jeg betaler alle regningene og alle får pengene sine. Det er jeg som står med tapet, forsikrer han.

Fortsatt drivstoff i pumpene

- Kommer du til å selge?

- Jeg kommer til å legge det ut for salg, eventuelt hvis noen vil leie så får de lov til det. Får jeg den rette prisen så selger jeg alt, hvis ikke så vil jeg fortsette med salg av drivstoff. Det er drifta av Best Degernes som avvikles, forklarer han.

- Jeg synes det er trist for bygda og Degernes. Det er derfor jeg har holdt ut så lenge. Men det er ikke min oppgave å holde det oppe hvis det ikke er marked for det, avslutter Jakobsen.

LES OGSÅ: – Ved å ha en Vipps butikk kan vi tilby varer når butikken er stengt