– Vi har fått tilbakemeldinger fra flere at de ønsker at vi gjør julekonserten til en tradisjon, noe det har blitt. Det vil både kjente og kjære sanger, men vi også et fornyet repertoar og nyere sanger. Vi er glade for å ha med flere sangere og musikere på lag, og sammen skal vi lage et rikholdig og variert program, forsikrer Kjersti Snopestad i musikkgruppa Blessing.

Mange lokale

Dette er det fjerde året som Blessing inviterer til julekonsert i Degernes kirke. Konserten arrangeres i samarbeid med Degernes kirkeutvalg.

– Vi i Blessing er en vennegjeng fra ulike steder og menigheter i Rakkestad, som har sunget sammen i mange år. I år samarbeider vi med flere andre musikere, og publikum vil også få høre Maria Frøvik, Karen Marie Eilertsen på flygelhorn, sang fra Øystein Kjøll og 14 år gamle Erle Stubberud, samt dans av Kari Sandstø Kjøll, forteller Snopestad.

Snopestad forteller at de er takknemlige for at lokale bedrifter og aktører ønsker å samarbeide for å dekke deler av utgiftene til arrangementet.

– Slik kan vi tilby gratis inngang. Vi har tidligere år vært frimodig å blitt om en gave ved utgangen slik at de som har anledning kan være med å bidra om de har mulighet, forteller hun.

Rom til ettertanke

– Vi veksler fra sangene i eldre drakt til nye julesanger vi har blitt glad i. Vi ønsker ikke bare å synge sanger, men spiller musikk for å formidle julen på flere måter og skape et rom til ettertanke denne kvelden. Vi vet det er mye som skjer i førjulstiden, men håper likevel å fylle kirken og at de som kommer føler de får med seg noe verdifullt og godt i inngangen til adventstiden. Det vil bli servert gløgg og pepperkaker, og dermed mulighet til å få en smak av julen på flere måter. Vi håper å se kjente og ukjente fjes i kirken denne kvelden, forteller Snopestad, som forteller at det er mer informasjon om arrangementet på gruppens facebookside.

Musikkgruppa Blessing består av vokalistene Tone Oustorp og Stine Stubberud, Rolf Magne Oustorp på bass, Gaute Austneberg på trommer og Kjersti Snopestad på piano og sang.