Gå til sidens hovedinnhold

Knepen seier i håndball-thriller

Artikkelen er over 3 år gammel

(Degernes IL-Langhus 29-28) Det ble en tett og jevn affære da DIL tok imot Langhus i Degerneshallen.

Men vertene fikk den verst tenkelige starten da Langhus åpnet best og ledet 6–1 etter en rufsete innledning av DIL. Men Degernes-jentene viste styrke og reiste seg etter den lille åpningsblunden.

– Vi klarte å hente oss inn i kampen igjen. Det var en kjempeprestasjon av jentene. Så til pause var det ganske jevnt, og utover i andre omgang hadde vi stort sett en tremålsledelse hele veien, sier trener Dag Erik Eng til RA.

Sist DIL møtte Langhus på bortebane tapte de med ni mål. I går spilte de en mye bedre håndballkamp.

– Back May-Iren Grimsrud spilte en kjempekamp i forsvar og angrep. Hun scoret flere mål og var toneangivende. Ellers så var det jevnt over bra spill av jentene. Hele lagets leverte mye innsats og godt samarbeid både i forsvar og angrep, påpeker Eng.

DIL holdt unna for Langhus sin sluttspurt, og kunne innkassere lagets fjerde seier på de siste fem kampene.

– Vi fikk en rufsete start på sesongen med mange tap. Men vi har klart å hente oss inn. Nå ligger vi på femte plass på tabellen, mens Langhus for øvrig ligger på tredje plass. Nå har vi slått både Langhus og serielederne, og det er vi veldig fornøyd med, sier Eng.

– Hvordan har dere klart å reise dere etter den dårlige sesonginnledningen?

– I starten hadde vi få spillere i troppen. Den senere tiden har vi fått inn noen nye spillere slik at vi nå er 14 spillere, og det har hjulpet veldig. Det er grunnen til at vi vant i går og har blitt bedre den siste tiden. Vi får rullere mer på spillerne, vi går ikke så fort tomme for energi, og det blir mindre slitasje, forklarer Eng.

Kommentarer til denne saken