Gå til sidens hovedinnhold

Kan Christian (11) synge seg til topps?

Artikkelen er over 4 år gammel

Håper at Rakkestad støtter oppom og stemmer på han i finalen av Norske Talenter.

Christian Ibarola (11) tilbringer disse dagene i Oslo sammen med de andre finalistene for å forberede seg til fredagens finale. Sangvalget hans er hemmelig, men stefar Henning Borgersen avslører at både hovedpersonen selv og «hjelperne» i Norske Talenter var godt fornøyd med valget.

– Det var de som anbefalte han å velge denne sangen, så vi håper at den faller i smak hos seerne hjemme også, sier han.

– Veldig stolte

Borgersen kommer til å innta plass i salen fredag sammen med Christian sin bestemor og bestefar. Bak i kulissene vil 11-åringens mor og tante følge med mens den talentfulle rakstingen inntar scenen i Nydalen Studio i Oslo.

– Vi er veldig spente alle sammen og naturligvis veldig stolte av ham uansett om han vinner eller ikke. Det er bare en bonus hvis han går til topps, sier Borgersen.

Billettene til finalen var utsolgt allerede i januar før det ble klart hvilke finalister som gikk videre, dette har ført til at heiagjengen fra Os skole følger finalen fra skolens amfi.

– Det var litt kjedelig at Christian ikke får den store heiagjengen som han hadde i semifinalen, men sånn er det. Han vet at de sitter hjemme og følger med, også håper vi selvfølgelig at Rakkestad støtter oppom og stemmer på han i finalen, oppfordrer Borgersen.

En stemme er i hvert fall Christian sikret. Ordfører Ellen Solbrække har fulgt det unge sangtalentet hjemme fra sofaen og gleder seg til å se finalen.

– Selvfølgelig skal jeg heie på han, og jeg tror han kommer til å nå veldig langt. Det er veldig stas at det er en Rakkestad-gutt som er med og jeg har fått tilbakemeldinger fra folk jeg kjenner langt utenfor Rakkestads grenser som har lagt merke til dette store talentet, sier hun.

– Fløyel i stemmen

Christian var den første som fikk «gullknappen i årets versjon av Norske Talenter. Han var også den første finalisten som ble klar etter at dommer Bjarne Brøndbo måtte tørke tårene nok en gang i semifinalen.

– Hadde jeg hatt en gullknapp her nå, så hadde du fått en til. Dette var helt fantastisk, det var soft, du traff tonen hver gang. Det er nesten så jeg ikke tror du er bare 11 år. Her har vi nok en finalist! slo Brøndbo fast.

– Det er stort å formidle en sånn sang. Du rørte meg, du rørte hele Norge akkurat nå. Det var virkelig en verdig gullknapp, mente Mia Gundersen.

Les også

Christian til finalen!!

– Du har fløyel i stemmen, og det er ikke bare følelser, det er fint teknisk også, sa Linn Skåber.

Seier eller ikke på fredag, musikkarrieren til 11-åringen har allerede fått egne bein å gå på. I november skal han blant annet stå på scenen sammen med nevnte Brøndbo på Det Norske Teatret.

De tolv finalistene til fredagens finale av Norske Talenter er:

Christian Ibarola (11) fra Rakkestad fikk gullknapp av Bjarne Brøndbo i det første programmet i årets sesong. Så sang han seg til finalen.

Tinndølan, folkedansgruppen fra Tinn i Telemark er tilbake med ny koreografi og folkedans.

Tore Pedersen (14) fra Oslo. Tore er på plass med mer sang.

Vilde Winge (13) fra Sandefjord fikk gullknapp av Linn Skåber. Hun tegnspråktolket «Ring meg» og overrasket stort med sin sjarm. Nå er hun klar for å kjempe om seieren.

Mathias Rudsveen (13) fra Oslo overbeviste først Solveig Kloppen som ga ham gullknapp, og så seerne som ga ham finaleplass.

Lukas Ivarrud (15) fra Mosjøen danset seg til finalen med stor overbevisning.

Carl-Henrik Kværne Nilsen (28) fra Drammen har sunget seg til en finaleplass.

Surreal Crew (9 – 12) fra Oslo. Den herlige dansegruppen vant seernes stemmer og plass i finalen.

Fredrik Moe (23) fra Bergen. Fredrik har tryllet seg til en plass i finalen.

Gemini Crew fra Nøtterøy. De to unge damene har overbevist med sin fantastiske dans.

Marius Abrahamsen (30) fra Skien er i finalen med slampoesi.

Toby DeeDaran (21) fra Oslo. Toby danset seg rett til finalen med sitt fantastiske show.

Kommentarer til denne saken