(Sarpsborg Arbeiderblad)

Det brenner i en bolig i Klevaveien på Greåker. Like ved Greåker videregående skole. Alle nødetater rykket straks ut til stedet.

Overtent bolig – beboere kom seg ut

Da politiet kom fram til stedet var boligen fullstendig overtent, forteller innsatsleder Arve Hermansen. Ved 07.00-tiden meldes det om flammer som står opp av taket.

Det var to beboere i huset og de fremstår som uskadd. Beboere i nabobygningen er vekket og klar for evakuering i tilfelle brannen sprer seg.

– Dette er en brann som har fått utvikle seg ganske mye før den ble oppdaget. Beboerne er heldigvis ute av bygningen. Det er det viktigste. Så langt er det heller ikke spredning, sier operasjonsleder Paul Horne i Østfold-politiet.

Politiet forteller også at det er bestilt bergingsbil for å få fjernet kjøretøy som står parkert i nærheten av brannen.

– Det står en del biler parkert i nærområdet, som det jobbes med å fjerne i håp om å berge dem, sier politiet.

Bildeserie

Brann i bolig på Greåker

 

Ikke kontroll på brannen

Det er Sarpsborg brannvesen som er på stedet – de skal nå få hjelp fra Fredrikstad brannvesen. Like før halv åtte sliter brannvesenet med å kontroll på brannen. Problemet er å få nok vann fram til boligen som brenner.

 

– Så langt har en ikke kontroll på brannen, så nå gjelder det å få kontroll på brannen. Det ser ut som at det er litt problematisk å få vann fram til brannåstedet. Brannvesenet sliter litt med det, men forhåpentligvis får de en tankbil fram til stedet etter hvert, sier Horne.

Politiet og brannvesenet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til brannen.