Brann i Vatvedt-gården - ber folk i området lukke vinduer

Foto:

Forbipasserende varslet om brannen til politiet ved 21-tiden.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Det brenner i Vatvedt-gården i Olav Haraldssons gate i Sarpsborg sentrum tirsdag kveld. Nødetatene er på stedet.

Brannvesenet kom raskt i gang med utvendig slukking av murbygningen.

VIDEO: Se flammene velte ut av vinduet

BILDER: Se flere bilder fra brannen

– Brannen er ikke under kontroll enda. Vi har foreløpig ikke turt å sende mannskap inn i den brennende bygningen, opplyser Leif Høyland, vaktleder alarmbrann øst, til Sarpsborg Arbeiderblad rundt 22:15.

22:25 melder politiet at det nærmer seg kontroll på brannen, men at slukningsarbeidet vil pågå i mange timer utover natten. Like før midnatt kommer en ny oppdatering:

– Fortsatt slukkearbeid på stedet. Litt flammer og litt røyk, skriver politiet på Twitter.

Bygningen er ubebodd, og det er ifølge politiet ingen mennesker inne i bygget som står i full fyr. Tidlig i brannforløpet visst ikke brannvesenet om det var folk i bygget eller ikke. Senere opplyser brannvesenet at de ikke har noen indikasjoner på at det befinner seg personer i den brennende bygningen.

– Vi har ikke fått finsøkt bygget ennå. Men det var ut i fra det vi vet ingen personer i bygningen, sier operasjonsleder Terje Marstad til VG.

LES OGSÅ: – Vi har ingen formening om hva brannårsaken er

Fare for at brannen tar seg gjennom taket

Det er stor varmeutvikling i bygget og fare for at det tar seg gjennom taket, skriver politiet på Twitter 21:26.

– Hvis det skjer vil brannen dra seg til enda mer. Oksygentilførselen vil gjøre at brannen blusser opp og det vil være fare for ras, forteller Høyland.

Vaktlederen har ikke fått meldinger om spredningsfare.

LES OGSÅ: Skulle bygge 49 leiligheter: – Bra ikke byggingen hadde startet og det var folk der

– Lukk vinduer

Det er kraftig røykutvikling i området. Politiet melder på Twitter at det skal være observert åpne flammer. De ber beboere i området holde vinduer og luftekanaler lukket.

– Det er ganske tykk røyk som gård nordover. Den har lagt seg over Maxbo og jernbanen, skriver politiet på Twitter.

Fylkesvei 118 er stengt i krysset ved Sverres gate. Omkjøring via Astrids gate. Nansens gate inn mot branntomta er også stengt.

Artikkeltags