Gå til sidens hovedinnhold

Brann i flermannsbolig Moss

Artikkelen er over 1 år gammel
(Moss Avis)

Øst politidistrikt meldte tirsdag morgen klokken 07:23 at alle nødetater har rykket ut til Patterødveien i Moss etter å ha mottatt melding om brann i en flermannsbolig.

– Det er fyll fyr i en leilighet. Vi driver med slukning der nå. Vi har flere biler på vei til stedet, forteller Owe Gulbrandsen, vaktleder hos 110-sentralen like etter klokken 07:30.

Brannen er rett ved Mosseporten kjøpesenter. Et vitne Moss Avis har vært i kontakt med beskriver røyken som «voldsom».

Full fyr

Politiet melder om full fyr i hele bygget og stor røykutvikling. Bygningen er horisontalt delt i to leiligheter. Hele huset har fått store utvendige skader, og er ikke beboelig. Det er ikke fare for spredning.

Klokken 07:49 melder brannvesenet at de har kontroll på brannen.

Det er snakk om kommunale boliger.

– Røykdykkere kan med stor sannsynlighet si at det ikke har vært noen inne i leiligheten, men det er altså ikke 100 prosent sikkert. Vi prøver fortsatt å få oversikt over hvem som har tilknytning til stedet. De som bor rundt har vi kontroll på, sier operasjonsleder hos politiet, Ronny Samuelsen.

Han sier det er snakk om omfattende skader, spesielt i første etasje. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Bildeserie

Se bilder fra brannvesenets slukningsarbeid

Så røyk utenfor vinduet

En nabo på stedet forteller følgende til Moss Avis:

– Da jeg våkna så jeg sort røyk forbi vinduet, og så fikk jeg vite at det kom fra naboen. Da var nødetatene allerede på vei. De var på stedet raskt etterpå.

Utrykningsleder i Moss interregionale brannvesen, Ronald Thorvaldsen, sier ingen personer er sjekket av helsepersonell eller tatt med for helsesjekk.

– Det skal ikke ha vært noen i leilighetene da brannvesenet kom fram. Jeg har ingen formening om hvordan brannen startet da det var overtent da vi ankom, sier han.

Brannen vil bli etterforsket videre av rutinemessige årsaker.

Les også

Se video: Brann i Patterødveien