Bolig totalskadet i brann i natt

FULL FYR: Like etter klokken 02.00 i natt ble det meldt om brann i en bolig i sentrum. Huset sto i full fyr og er totalskadet i brannen.

FULL FYR: Like etter klokken 02.00 i natt ble det meldt om brann i en bolig i sentrum. Huset sto i full fyr og er totalskadet i brannen. Foto:

Ved 02.00-tiden i natt brøt det ut brann i en bolig i Halden sentrum.

DEL

(Halden Arbeiderblad) - Nødetatene er på stedet og brannvesenet er i gang med slukning. Det er full fyr i boligen, uttaler operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til HA.

I tillegg til at boligen er overtent, brenner det også i en bil som står parkert på utsiden av huset.

– Beboere i nabohus er blitt evakuert, sier operasjonsleder.

– Angivelig ikke folk i huset

– Melding om brannen ble mottatt klokken 02.07. Det skal angivelig ikke være folk i huset, men det har vi ikke fått verifisert 100 prosent ennå. Huset det brenner i har tre boenheter, opplyser Aas til Halden Arbeiderblad klokken 02.45 i natt.

Foto:

– Kontroll på spredningsfare

Fra Øst 110 opplyses det klokken 03.30 at brannmannskapene nå har kontroll på spredningsfaren.

– Brannen har begynt å dempe seg, opplyser Eirik Sundt Fredriksen som er operatør på Øst 110.

– Vi er på plass med store ressurser både fra brannvesenet i Halden og Sarpsborg. Nå har det altså begynte å bli kontroll på brannen, men huset er totalskadet, sier han.

Oppdatering klokken 04.15:

Politiet vet foreløpig ikke noe om brannårsaken. Beboerne som var hjemme, er evakuert og har gjennom Halden kommune fått tilbud om å tilbringe natten på hotell.

Boligen er totalskadet i brannen. Ingen personer er meldt savnet.

- Opplysningene vi har tilsier at alle skal være ute av huset, men vi er nødt til å få verifisert dette, sier operasjonsleder Aas.

Video: Tobias Nordli

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken