Gå til sidens hovedinnhold

Bjørnstad bekymrer seg for dem som faller utenfor: – Det snakkes om A-lag og B-lag

300 husstander i Rakkestad har fått tilfredsstillende bredbånd i løpet av fjoråret. Politikere bekymrer seg over de som ikke får godt nok tilbud.

For abonnenter

Rapport for bredbåndsprosjektet i Rakkestad kommune ble lagt fram for kommunestyret torsdag kveld. Politikerne var positive til arbeidet som har blitt lagt ned, men Knut-Magne Bjørnstad (Ap) bekymrer seg for dem som faller ut.

- Jeg ser at det går riktig vei og at det er flere som får bredbånd. Det er viktig i den situasjonen vi er i nå. Det snakkes om A-lag og B-lag, og man er avhengig av kommersielle selskaper og dugnadsånd, sier Bjørnstad.

– Flest mulig er ikke bra nok

Bjørnstad ønsket at prosjektleder Ole Harald Førisdahl skulle ha en orientering for politikerne om hvordan de skulle løse denne utfordringen.

– Jeg tror Rakkestad kommune må legge atskillige kroner på bordet for å komme i mål med dette, sier han i det direktesendte kommunestyremøtet, som ble avholdt på Teams torsdag kveld.

Vidar Storeheier (H) fulgte opp Bjørnstads bekymring og merket seg at det sto skrevet at målet til bredbåndsprosjektet var at «flest mulig innbyggere og næringsvirksomheter skal sikres tilgang til tilfredsstillende bredbåndsnett». Flest mulig var ikke nok ifølge han.

– Målet burde være at alle får tilstrekkelig bredbåndsdekning, det er mange næringsdrivende ute i skogene som er avhengig av bredbånd, sier Storeheier.

Rådmann Alf Thode Skog svarte at det med dagens teknologi ikke var mulig å garantere alle innbyggerne tilstrekkelig bredbånd, og at benevnelsen i styringsdokumentet var den samme for alle Norges kommuner. Ordfører Karoline Fjeldstad nevnte også Nkom-midlene som var til nettopp for å nå de som falt utenfor. Nkom-midler er offentlig tilskudd til etablering av bredbånd i områder med liten befolkning og store geografiske avstander.

Les også

Flere hundre rakstinger fikk tilbud om fiber i fjor

Kommentarer til denne saken