(Gjengangeren)

Han hadde vært innsatt på Bastøy i en måneds tid da han fikk nok. I løpet av natten tok han fengselets fastlåste aluminiumsbåt, fikk opp låsen og rømte.

– Vi oppdaget at han manglet på telling om morgenen, sier fengselsleder Tom Eberhardt til NRK.

Politiet i Horten mistenker at rømlingen kan stå bak et biltyveri fra Ryes Bilsenter i Fyllinga samme natt som han stakk fra Bastøy. Båten han rømte med, er foreløpig ikke funnet.

Langt rulleblad

22-åringen, som er fra Kristiansand, er dømt for nærmere hundre forhold. Dommen han sonet nå var på 7,5 år. Den fikk han etter å ha vært hovedmannen bak en grov gruppevoldtekt av en annen mann.

Som ung var han en del av den såkalte «barnevernsbanden» – en kriminell ungdomsgjeng som ranet bussjåfører, banker og bensinstasjoner i Kristiansand.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Senere har han blitt dømt for vold, narkotikaforbrytelser og en rekke biltyverier.

LES OGSÅ: Brannen i Pedersgata: – Vi holder alle muligheter åpne

Fremdeles på frifot

Politiet vet fremdeles ikke hvor han befinner seg etter at han rømte fra fengselet 15. august, men de har indikasjoner på at han oppholder i Agder et sted.

For et par dager siden oppdaterte han profilbildet sitt på Facebook – et bilde av to eldre damer som holder opp en plakat med påskriften «Fuck the police».

LES OGSÅ: Stenger Hortenstunnelen nesten en hel måned

Nå kan han glemme Bastøy

Det hører med til sjeldenhetene at fanger rømmer fra Bastøy, selv om det slett ikke er umulig.

– Jeg tror vi har hatt rømninger hvert tredje eller fjerde år. Fanger ønsker seg hit, fordi de fleste er motiverte til å begynne et nytt liv, sier Eberhardt.

Nå kan 22-åringen fra Kristiansand glemme å komme tilbake til lavsikkerhetsfengselet.