Slapp barna løs på bygdetunet

FOR EN HERLIG DAG: F.v. Syver Tjerbo, Mathias Ringstad, Magnus Hestnes, Mia Haug, Meriam Begiri og Kasper Leret fra Fladstad barnehage storkoste seg på bygdetunet. Å lage fallskjerm var en av postene.

FOR EN HERLIG DAG: F.v. Syver Tjerbo, Mathias Ringstad, Magnus Hestnes, Mia Haug, Meriam Begiri og Kasper Leret fra Fladstad barnehage storkoste seg på bygdetunet. Å lage fallskjerm var en av postene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag var den store barnehagedagen.

DEL

Hvert år går samtlige av bygdas barnehager sammen om å arrangere den store barnehagedagen på Rakkestad Bygdetun.

– Temaet vårt er lekende vennskap. Vi har mye fokus på forebyggende mobbearbeid og at vi skal ha det gøy sammen, understreker styrer i Elle Melle barnehage, Heidi Magnus Hagen.

Fra post til post

Hagen befant seg på dagens mest fargerike post blant malingsspann og pensler. Der skulle alle barnehagene male sin helt egen puslebit som til slutt skulle settes sammen til et stort puslespill. Et symbolsk bilde på hvordan denne barnehagedagen også samler sammen alle de eldste barna rundt om i bygdas barnehager.

MALTE PUSLESPILL: Alle barnehagene dekorerte en bit hver av det som til sammen skal danne et puslespill.

MALTE PUSLESPILL: Alle barnehagene dekorerte en bit hver av det som til sammen skal danne et puslespill. Foto:

Det var noe spesielt Mia Haug (5) satte stor pris på.

– Jeg synes det er veldig gøy å møte på andre barn og venner som jeg ikke ser til vanlig i barnehagen, smiler hun, og ramser videre opp alt hun hadde vært med på i løpet av dagen.

– Jeg har sparket fotball, laget fallskjerm, malt, hatt yoga og mye annet gøy, forteller Haug, før hun løp videre til neste post. Til sammen elleve poster sto på programmet til barna fra de ni ulike kommunale og ikke-kommunale barnehagene.

Avsluttet med allsang

Det var Bergenhus barnehage som satte startskuddet for dagen med et Mummitrollet-show på Sparebankscenen der vennskap og lek var tema. Deretter fikk barna testet ut de ulike postene kun avbrutt av en felles pølselunsj. Avslutningsvis inntok alle scenen for allsang der lyse, vakre barnestemmer sang «Være den du er» med all sin stemmeprakt.

– Det er klart det er mye jobb og logistikk, men det er veldig morsomt. Dette har blitt en veldig fin tradisjon og vi er alle enige om at det er viktig å gjøre noe sammen. Vi barnehagene ønsker å sette vårt eget preg på Rakkestad, avslutter Hagen.

Artikkeltags