Dermed står bygdas damelag i håndball med én seier og ett tap på de to første seriekampene denne sesongen etter at det i mer enn halvannet år var spillestans med all håndball for voksne grunnet koronaen i samfunnet. DIL så ut til å forsvinne fra håndballkartet når det gjaldt seniorhåndball som følge av det. Men i siste liten klarte mangeårig spiller Aina Sveen å få meldt på et lag til seriespillet i siste liten og i løpet av en kort og hektisk høstperiode klart å skape et lag igjen i DIL.

Blir stadig flere

Etter å hatt sjanser på opprykk til 4. divisjon før koronaen smalt til, stiller Degernes IL et litt improvisert og sammenrasket lag i 6. divisjon denne sesongen - et lag som gledelig nok stadig får tilsig av flere spillere.

– En kombinasjon av unge spillere eldre i comeback og damer i retur fra Ørje, gjør at det på siste trening var 13 spillere til stede, og enda flere har gitt uttrykk for at de ønsker å vøre med oss, forteller lagleder Aina Sveen, som har en god nyhet til:

– Vi har nå også fått Richard Andersen inn som trener. Han har trent damelaget tidligere og kjenner mange av oss godt. Richard har mye kunnskap og er en som vil ha mye å bidra med for dette laget, forteller veteranen Sveen, som selv også skal spille når hun blir skadefri.

Jevnspilt helt inn

DIL fikk en litt treg start og ble liggende under 0-3 før Mina Lannem scorer sitt første av totalt syv mål i kampen.

– Men så fikk vi satt forsvaret og etter hver fikk vi angrepspillet til å fungere. Vi spilte oss til mange store sjanser, men både satte dem og brant noen med litt "stang og ut", forteller Aina Sveen.

Mesteparten av første omgang var DIL i føringen; 11-9 på det meste. Til pause stod det uavgjort 12-12.

I andre omgang ledet DIL knepent mesteparten av veien, men mot slutten sto det uavgjort hlet til gjestene scoret seiermålet til 26-25 på straffe åtte små sekunder før slutt.

– Litt surt, men jentene gjorde en kjempeinnsats hele kampen gjennom, påpeker Sveen.

Skryter av mange

Etter kampen hadde Aina Sveen mye positivt å si om mange av spillerne. Her er litt:

– Veldig gøy at Ingunn Steen er tilbake på banen, hun bidrar med mye fart og langskudd. Hun satte tre flotte mål. Rose Mari Haugland er også tilbake på banen etter åtte år. Hun er strekspiller og gjorde en kjempeinnsats. Maia (Mai-Irén) Grimsrud spilte meget bra og scoret solide syv mål; hun er bunnsolid både i forsvar og angrep. Hun setter noen herlige langskudd som keeper ikke har mulighet til å redde. Mina Lannem med solide syv scoringer er allerede nevnt, skryter Sveen.

Hun fortsetter med å være positiv om flere av spillerne.

– Damene står på hele kampen og gjør en kjempeinnsats hele gjengen. Synne Syverstad scorer to mål og hun bidrar med veldig godt forsvarsspill og tempo i kampen sammen med Oda Lund, som scorer et mål. Videre er Maren Sofie Granli tilbake på banen etter mange år uten håndball og scorer et flott mål på kontring. Gry Cathrine Lundeby er tidligere Ørje-spiller. Hun er rutinert, og har mye tempo og fart i spillet. Hege Sørhoel er også tilbake i Degernesdrakta etter et år i Ørje, og bidrar med et flott mål fra ving. Stine Renander Vetvik er tilbake i mål etter en sesong i Ørje, og det er vi glade for, Stine er en god keeper og har mye rutine å bidra med, avslutter Aina Sveen, som allerede gleder seg videre framover i sesongen..

DIL-damenes neste kamp er for øvrig også på hjemmebane i Degerneshallen når Ås kommer på besøk torsdag 11. nvoember.

– Hyggelig om enda flere kommer for å se på og heier på oss da, legger Aina Sveen til.

Kampfakta

HÅNDBALL 6. DIVISJON KVINNER

Degerneshallen torsdag

Degernes IL - Langhus 2 25-26 (12-12)

DILs lag med socringer: Oda Marie Lund 1, Rose-Mari Skjelin Haguland, Gry Cathrine Lislerud Lundeby 3, Synne Orud Syverstad 2, Ingunn Marie Steen 3, Mina Glenge Lannem 7, Stine Renander Vetvik, Mai-Irén Grimsrud 7, Maren Sofie Granli 1 og Hege Janet Søhoel 1.

Utvisninger: DIL 4x2, Langhus 1x2.

Dommere: Truls Petter Knudsen og Halvdan Nikolai Thommesen.