Pass på, Østfoldbanen stenges i hele sommer

IKKE I RUTE: I sommer blir det umulig å ta tog på Østfoldbanen i fem uker.

IKKE I RUTE: I sommer blir det umulig å ta tog på Østfoldbanen i fem uker.

Artikkelen er over 3 år gammel

På grunn av omfattende arbeid på og rundt Oslo S i sommer vil Østfoldbanen være stengt mellom Oslo S og Vestby i fem uker.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Skal du reise i sommer, kan du bli påvirket av togsituasjonen. Bane NOR skal gjøre viktig arbeid fra 24. juni – til og med 6. august. Det medfører også at NSBs øvrige tilbud for lokaltog og korte regiontog på store deler av Østlandet er sterkt redusert i hele perioden.

Dette innebærer færre avganger retning Skøyen, Asker og Drammen. Det er også færre avganger mot Eidsvoll, Kongsvinger og Dal. Gjøvikbanen er stengt uke 31 og 5. og 6. august er hele Oslo S stengt for togtrafikk.

– Vi vet at arbeidene påvirker dem som reiser med NSB, og vi beklager ulempene dette medfører. Vi jobber for å løse alternativ transport på en best mulig måte, samtidig som vi gleder oss til resultatene av de omfattende arbeidene som gjøres på jernbanen, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB, Gina Scholz.

Hvis du skal reise lenger enn til Vestby fra Halden, blir du busset videre i perioden arbeidene pågår på Østfoldbanen.

NSB har full forståelse for de reisende og skal gjøre alt for at kundene merker så lite til endringene som mulig. Det vil blant annet settes opp alternative reisetilbud fordelt på T-bane, busstilbud fra NSB, samt Ruters ordinære busstilbud.

De som ønsker det, kan også bli henvist til andre tog som kjører. NSB anbefaler de reisende å tenke over alternativene når de planlegger reisen sin, spesielt da det kan beregnes ekstra reisetid, siden de alternative reisemål normalt tar lengre tid.

– Vi jobber fortløpende med å få plass alle detaljer knyttet til reisen i reiseplanleggeren på NSB.no og i NSBs billettapp, opplyser NSB i en pressemelding.

Årsaken til at arbeidene utføres midt på sommeren, er at det rammer trafikken minst mulig fordi de fleste pendlerne da er på ferie.

Perioder og strekninger som berøres i sommer:
Uke 26 – 31: Stengt Oslo S–Ås og Oslo S–Mysen
Uke 26–30: Redusert kapasitet Skøyen-Oslo S–Bryn–Lillestrøm
Uke 31: Ytterligere redusert kapasitet Oslo S–Lillestrøm
Uke 31: Stengt Oslo S–Grefsen
Uke 31: Helgen 5. og 6. august stenges Oslo S for all togtrafikk

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken