Gå til sidens hovedinnhold

Emilie (18) og Maren Kristine (16) inviterer rakstinger til festkonsert

Artikkelen er over 3 år gammel

Musikklinja ved Askim videregående skole arrangerer festaften fullspekket med høydepunkter fra 2007-2017.

"10 år med musikk på timeplanen" har jubileumskonserten til skolen fått navnet. Den arrangeres i Askim kulturhus torsdag kveld.

Og med på den store ensemblet som inneholder nåværende elever, tidligere elever, og lærere, finner vi fire jenter fra Rakkestad som er klare for å underholde alle som ønsker å ta turen fra Rakkestad for å oppleve kultur og underholdning fra unge talenter.

Emilie Westad (18) går i 3. klasse og spiller piano. Maren Kristine Holøs Haugom (16) går i 1. klasse og driver med sang og dans. Susan Finnpå (18) går i 2. klasse og spiller bass og kontrabass. Mens Emilie Salamonsen (17) i 2. klasse synger.

Alle er de klare til storkonsert etter flere uker med intens øving.

- Ja, vi har øvd mye de siste ukene. Dette er jo den største konserten vi har vært med på, så da er det greit at innholdet sitter, sier Emilie Westad og Maren Kristine Holøs Haugom, som tok turen innom RA på lørdag for å fortelle om konserten.

Konserten passer for alle

Jentene forteller videre at de har opparbeidet seg noe erfaring fra tidligere konserter som nyttårskonsert, julekonsert, innsamlingskonsert, og så videre. Men at de aldri har opptrådt for så mange mennesker hvis kulturhuset i Askim blir fyllsatt.

- Kulturhuset er ganske stort, så det hadde vært kult hvis det hadde blitt fullt. Det ville vært et stort høydepunkt for oss.

- Da er det vel bare å invitere bygda på festkonsert?

- Ja, absolutt. Alle er velkomne, og konserten passer for alle. For familier med barn, og kanskje for ungdomselever ved Rakkestad ungdomsskole som vurderer å søke musikklinjen neste år. Da kan de jo se hva vi driver med, sier jentene.

- Kan dere fortelle litt om konsertarrangementet og innholdet?

- Det blir et variert reportoar med mye kor, solistinnslag, noen taler, dans, musikalnummer og mye mer.  Stor variasjon og mye moro, forteller Emilie Westad, som skal spille et humoristisk innslag på piano.

- Vi skal spille et 12-hendig pianonummer. Altså et humoristisk nummer med seks personer og tolv hender på tangentene. I tillegg er jeg med i koret og skal være med på et musikalnummer, opplyser hun.

Venninnen, Maren Kristine Holøs Haugom skal kanskje bevege seg litt mer.

- Jeg er med i koret, på et musikalsk nummer som korist, og på et dans- og dramanummer. Litt av hvert, altså, sier hun.

 

En livslang hobby

Emilie og Maren beskriver musikklinja på Askim videregående skole som artig og lærerikt, selv om det har en tendens til å bli sene kvelder med øving.

- Vi må jobbe mye også utenom skole, men det er bare morsomt. Det gjør at vi blir knyttet tettere sammen, og det er et veldig bra miljø på musikklinja. Vi har felles interesser og alle samarbeider uavhengig av årstrinn, forteller de.

Begge jentene elsker å drive med musikk, men ingen av dem kommer til å søke seg til videre musikkstudier etter videregående. Det er kun den generelle studiekompetansen som er målet, og det å kunne utøve musikk som en livslang hobby.

- Jeg har først og fremst musikk som en hobby. Jeg har alltid likt musikk, men drev først med teater. Etter hvert ble jeg mer interessert i musikk. Men selv om jeg synes det er moro å bli bedre, lære nye ting, så har jeg ikke som mål å bli profesjonell pianist, sier Emilie Westad, og får støtte av venninnen.

- Ja, det er kun en hobby for min del også. Jeg er veldig glad i musikk, dans og drama, men det er nok viktigere å få studiekompetanse og søke noe annet videre, fastslår hun.

Kommentarer til denne saken