– Nå vil vi få en skikkelig oversikt

LAGER KALENDER: Daglig leder i Rakkestadhallene Drift, Odd Egil Lien, og daglig leder i Rakkestad Næringsråd, Anja Guerrera, går sammen om en ny arrangementskalender som skal ligge fast på næringsrådets hjemmesider.

LAGER KALENDER: Daglig leder i Rakkestadhallene Drift, Odd Egil Lien, og daglig leder i Rakkestad Næringsråd, Anja Guerrera, går sammen om en ny arrangementskalender som skal ligge fast på næringsrådets hjemmesider. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rakkestadhallene Drift og Rakkestad Næringsråd går sammen om å lage en helt ny kalender for å få bedre oversikt over arrangementene i bygda.

DEL

Mye dobbeltbooking og dårlig oversikt. Det er bakgrunnen for at Odd Egil Lien og Anja Guerrera har lagt hodene i bløt for å klekke ut en plan for å få bedre overblikk over arrangementer. Løsningen ble en splitter ny kalender på Rakkestad Næringsråd sin hjemmeside.

Forhindre dobbeltbooking

Odd Egil Lien i Rakkestadhallene Drift må stadig plotte inn nye arrangementer i hallene og hans erfaring er at rakstingene til tider er dårlige til å planlegge. Dette trolig fordi de har liten oversikt over hva som skjer, noe han nå håper vil løse seg.

– Det skjer vanvittig mye i bygda vår, særlig på vårparten og fram mot jul. Da blir det fort dobbeltbookinger, noe som er trist både for arrangør og for publikum, sier Lien, som tidligere i høst tok kontakt med Guerrera i Næringsrådet for å finne en løsning. Sammen valgte de å lage en kalender, som skal ligge fast på Rakkestad Næringsråd sin hjemmeside.

– Det er viktig for oss at alle skal få full uttelling for arrangementene sine. Det gjelder både de som arrangerer og for publikum. På kalenderen ønsker vi at alle arrangører melder ifra om hendelser, som er av allmenn interesse. Det være seg konserter, messer, idrettsarrangement som byr på mangfold og utstillinger. Det må med andre ord være arrangementer som har et publikum, sier hun.

Melde ifra selv

Arrangører oppfordres dermed til å gå inn på Rakkestad Næringsråd sine hjemmesider for å melde ifra om sitt arrangement. Der kan man også få muligheten til å bli sendt direkte videre til billettsalg.

– Dette handler ikke bare om at man skal bli forhindret i å legge arrangement oppå hverandre, men man kan også se om det er arrangementer som står godt til hverandre og dermed utfylle hverandre i positiv retning. Det hele handler om å få bedre oversikt og ha muligheten til å planlegge, understreker Guerrera.

Kalenderen kommer Guerrera til å blant annet trykke i sitt næringslivsmagasin RNR Nytt og sende ut som nyhetsbrev.

– Vi skal distribuere kalenderen og ta ansvaret for det tekniske, men rakstingene har selv et ansvar for å melde ifra om det som skjer. Vi håper det blir et godt samarbeid, avslutter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken