Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidet med ny sesong av NRK-suksess er i gang – første episode er fra Mysen

NRK-programmet «Ukjent arving» ble en stor publikumstreffer i fjor. I sesong to får vi innblikk i en unik historie fra Mysen.

(Smaalenenes Avis)

«Ukjent arving» ble en stor suksess da det gikk på TV i fjor høst. Programmet hadde et seersnitt på 740.000 på de fem episodene som ble sendt.

Serien baserer seg på at det hvert år dør mellom 10 og 20 personer i Norge som ikke har noen kjent arving. I disse tilfellene er det heller ikke skrevet noe testamentet, noe som gjør arbeidet med å finne de rettmessige arvingene utfordrende. Programleder Tarjei Strøm og hans team tar på seg oppdraget å finne de rette arvingene.

– Vi er allerede i full gang. Vi ferdigstiller sesongens første episode i disse dager og starter nye opptak i løpet av noen uker. Det er fantastisk å være i gang igjen med nye og spennende historier. Går alt som vi tror og planlegger, skal vi være på «på luften» igjen en gang neste år, sier programleder, Tarjei Strøm, til Smaalenenes Avis.

Arven som skal fordeles er på mellom 500.000 og 600.000 kroner av oppsparte midler, men det er selve historien fra Mysen som er unik.

Episoden tar oss tilbake til en adopsjonsindustri i Mysen på 40 – 50-tallet. Der kunne kvinner i nød som ventet «uekte barn» reise for å få hjelp med fødsel, men de måtte jobbe der fram til barnet ble født. Jordmødrene kunne tjene store penger på dette, og kvinnene som kom ditt jobbet hardt og betalte mye penger for å være der. Fedrene var lite involvert, og barnet ble senere adoptert.

(Saken fortsetter under bildet)

Selv om de er ferdig med episoden fra Mysen er det fortsatt mye jobb som gjenstår.

– Forrige sesong tok nesten to år å lage. Nå har vi mer rutine og større kompetanse, så denne gangen skal vi klare oss med rett over ett år. Det har vært en vanvittig respons på serien, og definitivt det største jeg har gjort som programleder. Jeg møter daglig mennesker som stopper meg og forteller hva de synes om programmet. Veldig gøy og veldig inspirerende når vi nå er i gang med nye episoder, sier Strøm.

Tidligere nyhetsredaktør i Smaalenenes Avis, Bjørn Steinar Meyer, spiller en rolle i episoden. Han ga ut boken «Mødre uten barn» i 2008, og ble intervjuet av programleder Strøm flere ganger.

– Det er en fantastisk historie og jeg er glad for at den blir mer kjent for folk der ute. Jeg har sett mest på den svenske versjonen av programmet, men etter å ha sett litt på forrige sesong syns jeg den norske er bedre, forteller Meyer.

Sesong to av «Ukjent arving» er planlagt å gå på TV i løpet av 2022.

Kommentarer til denne saken