– Vi må legge til rette for å ha det morsomt

HÅPER PÅ MYE AKTIVITET: Rakkestad Arbeiderparti inviterer til familiedag i Rakkestadhallen i anledning årets 1.mai-markering.

HÅPER PÅ MYE AKTIVITET: Rakkestad Arbeiderparti inviterer til familiedag i Rakkestadhallen i anledning årets 1.mai-markering. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det mener ordfører Ellen Solbrække om årets 1. mai-markering.

DEL

Rakkestad Arbeiderparti følger opp fjorårets suksess med en 1. mai-markering i familiens ånd i Rakkestadhallen.

– Dette var lenge et typisk arrangement for voksne, som også tiltrakk seg et veldig voksent publikum. Dette ønsket vi å gjøre noe med og i fjor valgte vi å legge arrangementet til Rakkestadhallen med stor suksess. Vi ønsker at dette skal være en morsom og innholdsrik dag tilpasset alle, så da lar vi barna leke seg nede i Rakkestadhallen mens de voksne får med seg programmet i kantinen, sier ordfører Ellen Solbrække.

Gammel tradisjon

1. mai er Arbeidernes internasjonale kampdag og en dag for å vise arbeiderklassens styrke og føre fram viktige saker for arbeidsfolk. Ordføreren mener dette er en viktig dag å markere som er like aktuell nå som ved tidligere år.

DAGENS TALER: Cecilie Agnalt fra Østfold Arbeiderparti.

DAGENS TALER: Cecilie Agnalt fra Østfold Arbeiderparti. Foto:

– Det er en gammel tradisjon og en dag som blir markert over hele verden. For oss er det viktig at kommende generasjoner skal få være med og feire denne dagen, og det er også mye av årsaken til at vi har valgt å gjøre dette til en familiedag. Vi håper barna får et positivt inntrykk av denne markeringen samtidig som vi voksne får holde vårt tradisjonelle program i kantinen med kulturarrangement. Dette er et gratis arrangement. Det er viktig å understreke. Vi ønsker at alle skal få muligheten til å ta med seg familien til dette, det gjelder både arrangementet og maten som serveres, sier Solbrække.

Agnalt taler

I Rakkestadhallen legges det til rette med leker og hoppegropen åpnes opp, og det serveres pølser, brus, kringle og kaffe.

Selve 1. mai-markeringen starter allerede på formiddagen med gudstjeneste i Rakkestad kirke til sang av Pensjonistkoret og kirkekaffe. Deretter fortsetter markeringen i Rakkestadhallen der dagens taler er Østfold Arbeiderparti sin andrekandidat til Stortinget, Cecilie Agnalt fra Skiptvet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken