Gå til sidens hovedinnhold

Alle gudstjenester avlyses – og det blir begrensinger på hvor mange som kan komme i begravelser

Artikkelen er over 1 år gammel

Kirken gjøre sitt for å redusere koronasmitte.

Kirkerådet har besluttet at gudstjenester og alle annen aktivitet i kirke og bedehus avlyses fram og til og med 26.mars.

– Vi er opptatt av at kirken skal være tilstede for folk som vil ha fellesskap for bønn, samtale og fellesskap. Samtidig må vi være med på den nasjonale innsatsen mot koronavirus. Derfor må vi endre kirkens tilbud, og gå bort fra fysiske gudstjenester og samlinger inntil videre, sier biskop i Borg bispedømme, Atle Sommerfeldt i en pressemelding.

Begravelser

Kun strengt nødvendige aktiviteter kan gjennomføres slik det er nå. Det kan avholdes begravelser eller andre kirkelige aktiviteter i samråd med de involverte og lokale helsemyndigheter, og det er begrensninger på hvor mange som kan være tilstede i begravelser. Per nå settes det en maksgrense på 30 personer per begravelse.

– Vi anbefaler folk å vise omsorg overfor familier som har mistet noen på andre måter enn å gå i begravelser, sier prost i Østre Borgesyssel prosti, Kåre Rune Hauge.

Hauge foreslår at man kan vise medfølelse ved dødsfall ved å ringe, sende sms eller blomster på døra.

Dåp og vigsler

Det skal legges til rette for dåp og vigsler. Kirken kommer til å ta kontakt med alle som skal ha dåp de neste to søndagene.

Kirken vil fortsatt være tilstede for alle som vil be, ha noen å snakke med eller oppleve fellesskap, men det må skje via radio, nett og facebook.

– Det vil komme en tid hvor man kan besøke hverandre som normalt igjen, men på nåværende tidspunkt ber vi folk om å vise omsorg på andre måter, sier Hauge.

Kommentarer til denne saken