Alle fotballkamper i Østfold utsettes denne uka

Ungdomsfotball.

Ungdomsfotball. Foto:

Østfold Fotballkrets har bestemt seg for å utsette alle kamper i regi av kretsen ut denne uka.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Daglig leder Øyvind Strøm sendte i formiddag ut følgende melding til alle fotballklubbene:

"NFF Østfold registrerer et større smitteutbrudd (covid-19) primært i Sarpsborg og Fredrikstad.Smitteutbruddet har ført til påvist smitte i klubber og lag også utenfor disse to kommunene. En rekke lag er berørt av dette der spillere er satt i karantene. NFF Østfold registrerer også en betydelig usikkerhet og frykt i mange klubber, også utenfor de hardest rammede kommuner. Flere klubber og lag gir uttrykk for at de ikke ønsker å reise til Sarpsborg og Fredrikstad for å spille kamper og heller ikke ønsker lag fra disse kommunene til sine hjemmebaner.I sum påvirker dette store deler av aktiviteten i NFF Østfold.

NFF Østfold har derfor i dag besluttet å vise ansvarlighet, utøve føre-var-prinsippet og vise forståelse og respekt for frykt og usikkerhet ved å utsette all terminfestet kampaktivitet i vår krets fram til og med søndag 13. september. Utsettelsen gjelder i alle turneringer administrert av NFF Østfold.

Når det gjelder treningsaktivitet i klubb og i faste lagsgrupper forholder klubbene seg til retningslinjer gitt av lokale helsemyndigheter. Det betyr at ordinær treningsaktivitet i henhold til fotballens koronavettregler kan gjennomføres inntil eventuelt lokale helsemyndigheter har gitt annen beskjed."

Kretsen skriver videre:

"NFF Østfold henstiller også til alle våre klubber om å begrense aktivitet og tiltak der spillere fra flere lagsmiljøer samles. Dette kan være bylag, akademier etc.

NFF Østfold har for egen del stanset all aktivitet i Landslagsskolen ut september. Ny og oppdatert informasjon til våre klubber gis kommende fredag."

36 kamper, bare for en klubb

Kvik Haldens daglige leder Haris Juklo sier til HA at han er glad for at kretsen er klare.

– Det er vanskelig for oss klubber å avgjøre hva som er riktig i en slik situasjon. Derfor er det bra at kretsen gir klare instrukser. Nå er kampene utsatt i en uke, og det er forståelig, sier Juklo.

For bare Kvik Halden FK alene betyr dette at 36 kamper i aldersbestemte klasser blir utsatt. For de fem fotballklubbene i Halden og Aremark er det totalt 70 kamper som berøres.

Alle disse kampene skal etter planen få nye datoer. Juklo har forståelse for avgjørelsen, men er samtidig bekymret for om fotballsesongen 2020 faktisk kan gjennomføres.

Det er allerede en komprimert og begrenset sesong. Det er ikke sikkert det er det siste utbruddet heller, så det er klart vi er bekymret for at kampene skal kunne gjennomføres. Men fordelen er at vi kan spille fotball i Østfold til langt ut i november, sier Juklo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken