9 nye smittetilfeller - alle kan spores tilbake til den samme samlingen

Fortsatt i spenning: Kommunelege Oddvar Ekeberg, ordfører Karoline Fjeldstad og kommuneoverlege Astrid Rutherford kan fastslå at dagens nye smittetilfeller hadde samme utgangspunkt.

Fortsatt i spenning: Kommunelege Oddvar Ekeberg, ordfører Karoline Fjeldstad og kommuneoverlege Astrid Rutherford kan fastslå at dagens nye smittetilfeller hadde samme utgangspunkt.

9 nye er registrert smittet av korona torsdag.

DEL

Onsdag ble 112 personer i Rakkestad testet for korona. Av disse er 9 registrert positive: 8 fra Rakkestad, en er fra en nabokommune. Det betyr at 28 personer i Rakkestad har testet positivt for covid-19 siden første prøvesvar. 20 av de smittede er registrert de siste dagene.

Dagens nye smittetilfeller kan alle spores tilbake til arrangementet til Rakkestad Gammeltekniske på bygdetunet.

- Vi har oversikt og så langt god kontroll på situasjonen, sier kommuneoverlege Astrid Rutherford i en pressemelding fra Rakkestad kommune.

To smittede under 30 år

Smittesporing er iverksatt og fortsetter utover kvelden. De smittede er alle voksne personer, hvilket betyr at smitten så langt ikke har spredd seg til skoler og barnehager.

- To av de smittede er under 30 år. De øvrige er godt voksne personer, opplyser ordfører Karoline Fjeldstad.

20 personer er i isolasjon, 100 i karantene. 1 er innlagt på sykehus.

Personen som er innlagt på sykehus fikk påvist koronasmitte tidligere i uka.


75 personer ble testet torsdag, svar foreligger fredag ettermiddag.

Koronatelefonen og smittevernkontoret holder åpent i helgen for testing lørdag og søndag.

Rakkestad kommune gjentar oppfordringen til alle om å begrense sosial omgang, aktivitet og arrangementer til dette utbruddet er slått tilbake.

Kommunen minner spesielt om viktigheten av å overholde smittevernreglene i forhold til helgens elgjakt og konfirmasjonsfeiringer.

- Det er bra at smitten ikke har spredd seg utover, men vi senker ikke guarden, sier Fjeldstad og formaner rakstingene til å etterfølge oppfordringene til lavt aktivitetsnivå, begrenset sosial omgang og godt smittevern forøvrig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken