Det sier Borghild Johanne Øby, Erling Hjørnegård og Borghild Strekerud, som skal lede hver sin hovedkomité, henholdsvis PR, teknisk og mat. Nå trenger de hjelpende hender fra dugnadsvillige rakstinger som kan være med i underkomiteer.

Nordisk 4H-leir går av stabelen på Kalnes videregående skole i Sarpsborg fra 29. juli til 5. august. I år har Østfold 4H fått det ærefulle oppdraget med å være vertskap.

I den anledning er det satt opp en hovedkomité i fylket som skal sørge for at arrangementet går smertefritt.

Komitéledere

– Jeg har fått ansvaret for all mat. Vi skal prøve å legge opp til matservering som alle liker, sier Borghild Strekerud.

Matmenyen vil inkludere både frokostbuffé, helstekt gris, gjeddeburgere fisket i Vansjø, supper, lasagne, lapskaus, spekemat og masse annet godt snadder.

– Vi trenger folk som kan hjelpe til med alt fra matservering til aktiviteter og nattevakter, sier gjengen, som presiserer at alle kan være med.

– Den eldste som er med er over 70 år. Han har vært med i alle år og brenner for 4H, sier de.

Fra hele Norden

Nordisk leir på Kalnes er en sosial, aktiv og morsom uke som samler bortimot 1.200 4H-ungdom fra hele Norden.

– Allerede har 1.100 deltakere meldt seg på. 158 av disse er fra Østfold, sier Øby, Hjørnegård og Strekerud. Det er første gang at Østfold, med Kalnes som leirsted, blir vertskap for Nordisk leir.

Leiren kan friste med en uke fylt med sol, sommer, spennende utflukter, kule aktiviteter, spontanscene, konserter, tevlinger, sene kvelder rundt bålet – og ikke minst nye og gamle 4H-venner. Erling Hjørnegård roser fylkeskommunen og Kalnes for stor velvillighet.

– Det er en meget hyggelig del av jobben å samarbeide med dem.

Historie

Den nordiske leiren har fått navnet «Saga to science», og reflekterer utviklingen i Sarpsborg de siste tusen årene fra vikingtiden, frem til Borregaard og science-senteret Inspiria.

– Vi gleder oss til aktivitetene og få nye venner, sier 4H-erne Ole Kristian Hjørnegård, Nora Heller, Martine Mathisen og Sakarias Elsness.