Flere reagerer på høyt tempo i barnetoget

Flere etterlyser roligere tempo i barnetoget i Rakkestad.

Flere etterlyser roligere tempo i barnetoget i Rakkestad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

«Vi slet med å holde følge". "Neste år blir det joggesko". "Barnehagebarna klarer ikke henge med».

Kommentarene kommer fra facebooksiden «Hva skjer i Rakkestad» og temaet er tempoet i årets barnetog i Rakkestad. Flere reagerer på at barna og også de voksne slet med å holde følge.

Håper på mer «gåtempo»

Det var Silje Camilla Berger som fikk i gang diskusjonen med sitt innlegg:

– Takk for en koselig 17. mai feiring. Jeg har bare et lite ønske/kommentar. Vi har de to siste årene gått i toget sammen med barnehagen til datteren vår og jeg må få si at det føles litt som et maraton. I fjor satt hun kun i vogna og det gikk greit, men i år ville hun gjerne gått litt selv og vi hadde med bonusdatteren min på 5 år. 2-åringen måtte løpe og kastet fort inn håndkle og 5-åringen hang etter på slep. Jeg tror ikke vi var de eneste som følte det litt sånn? Er det noe man kan gjøre til neste år for at toget skal gå i et litt mer normalt tempo?, skrev hun på Facebook.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg. Over 20 personer har kommentert og sagt seg enig i at det var vanskelig å henge med i svingene fra Bergenhus skole ned til Rådhusplassen. Innleggsstarteren selv er litt overrasket over den store responsen, men glad for at hun har fått rettet oppmerksomheten mot dette.

– Jeg forstår at barnetoget ikke kan gå så sakte at en toåring kan holde følge, men når det går så fort at vi voksne også sliter så er tempoet for høyt. Jeg håper at det vil bli litt mer gåtempo neste år, sier hun.

Flere reagerte

Også flere som fulgte toget fra sidelinjen på 17. mai reagerte på at barnetoget gikk i høyt tempo.

– Vi sto bare å så på, men vi var flere som bemerket at det gikk unna! Rakk jo verken å se eller hilse, før de var langt av gårde, skriver et av medlemmene på facebooksiden som har over 2500 medlemmer.

– Slik har det dessverre vært de siste fem årene i hvert fall. Barnehagebarna klarer ikke henge med på det tempoet. nesten ikke vi voksne heller. Det er absolutt noe som burde vært tatt opp og gjort noe med, står det i et annet innlegg.

– Vi merket i fjor at det både gikk litt for fort og at det var litt for langt å starte på Bergenhus. Så i år startet vi på Skautun, men hang nesten bare med til ned bakken forbi familiesenteret. Men, passet våre små bedre å starte på Skautun, da ble de ikke så lei, følger et annet medlem opp.

Tar det med seg videre

Leder for årets 17. mai-komité, Øyvind Kjeve, har notert seg innspillene og tar det med seg videre i notatene til neste års arrangement.

– Dette er noe neste års komité kan ta med i betraktningen i sin planlegging. Vi i styret har derimot ingen innflytelse på å holde farten oppe eller nede på barnetoget, og det er korpset som bestemmer hastighet slik at de får marsjert i en takt og tone som er gunstig for deres vedkommende. Jeg kan forstå at det er raskt for en fire- og femåring å gå i toget, sier han.

Han forteller at barnetoget brukte en time på å gå fra Rakkestad kirke til Rakkestad rådhus. Akkurat det som var beregnet i programmet.

– De var fremme på Rådhusplassen to-tre minutter på klokken ett, så sånn sett brukte de den samme tiden som det alltid har vært beregnet, sier han.

Det har ikke lyktes å få en kommentar fra korpset.

Artikkeltags