(Halden Arbeiderblad)

Den alvorlige saken er berammet i Fredrikstad tingrett i mars neste år, og omfatter voldtekt, forsøk på seksuell omgang med barn under 14 år, for ved truende atferd ha fått unge jenter til å utføre seksuelle handlinger på seg selv, for å ha produsert og besittet fremstillinger som seksualiserer barn og for å ha krenket andre personers fred.

Trusler og fysisk overgrep

I perioden februar 2013 til slutten av 2014 skal mannen ved en rekke anledninger ha presset en jente til å utføre seksuelle handlinger på seg selv via Skype eller andre sosiale medier. Ifølge tiltalen skal han ha truet med å manipulere bilder av henne til nakenbilder og distribuere disse om hun ikke gjorde som han sa.

Han skal også ha begått fysiske overgrep på henne ved flere anledninger mellom 2016 og 2018.

Tiltalen beskriver til dels stygge detaljer rundt hvordan mannen skal ha truet unge jenter til seksuelle handlinger. I mars i 2019 fikk han, ifølge tiltalen, en ny jente til å utføre seksuelle handlinger på seg selv ved å true henne. Også dette skal ha skjedd via sosiale medier og mannen skal ha truet med å videreformidle de seksuelle aktivitetene hennes til faren om hun ikke gjorde som han sa.

Satt på nesten 6.000 bilder

Mannen er også tiltalt for å ha produsert og besittet fremstillinger som seksualiserer barn. Under etterforskningen har politiet funnet rundt 6.000 seksualiserte bilder tre forskjellige jenter helt ned i 14-15-årsalderen.

Samme mann er også tiltalt for å ha bedt hele åtte unge jenter om å sende nakenbilder eller seksualiserte bilder og videoer av seg selv.

Ved en anledning skal også mannen ha forsøkt å skaffe seg seksuell omgang med en 13 år gammel jente. Han skal imidlertid ha mislyktes i forsøket da jenta strittet imot og ba ham om å stoppe.

Erkjenner delvis straffskyld

Den tiltalte Fredrikstad-mannen blir representert av forsvarer Knut Ditlev-Simonsen. Han sier klienten erkjenner straffskyld for de fleste punktene i tiltalen hva gjelder det som har skjedd på nett.

– Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld hva gjelder punktet om voldtekt, sier Ditlev-Simonsen til FB.

– Har han noen forklaring på hvorfor han har gjort dette?

– Ja, men dette ønsker jeg ikke å kommentere på nåværende tidspunkt, sier forsvareren.

Det er satt av hele 17 dager til rettssaken mot mannen som for tiden sitter varetektsfengslet i Halden fengsel.