...

Luftig 100-års jubileum

Posten markerer hundre år på norske vinger

Publisert 20.05.2012 kl 05:28 Oppdatert 20.05.2012 kl 05:28

Tips en venn på e-post:1. juni er det 100 år siden den første norske flygningen. Det markerer Posten med å gi ut tre frimerker og et eget miniatyrark.

1. juni 1912 foretok ubåtkaptein Hans Fleischer Dons det som regnes som den første norske flyturen. Turen gikk fra Horten, over Oslofjorden til Moss og ned til Fredrikstad. Den var på 48 kilometer, og tok 35 minutter. Dette var starten på utviklingen av norsk luftfart, og allerede to år senere foretok Tryggve Gran sin legendariske solotur over Nordsjøen.

De tre frimerkene som nå gis ut, viser tre forskjellige fly. Det første er Start, flyet som Dons skapte flyhistorie med. Det neste er en Dakota (DC3), som har spilt en viktig rolle både som militært og sivilt fly, og det tredje er et seilfly.

- Posten har spilt en viktig rolle i utviklingen av norsk luftfart. Derfor er det helt naturlig at vi gir ut frimerker i anledning hundreårsjubileet, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Alt i 1920 ble den første flypostruten etablert. Den gikk i ruten Horten-Kristiania-Horten-Arendal-Kristiansand. I 1935 ble den første flyruten mellom Sør-Norge og Nord-Norge etablert. I dag har Posten sitt eget flypostnett, som daglig har ruter over hele landet og til Svalbard.

På forsiden nå


'

Populær natursti

Over 60 voksne pluss mange barn gikk Skrabberudskratten i år. Se bilder!

...

Et hav av brannhjelmer

Det krydde av barn med røde brannhjelmer på brannstasjonen på lørdag. Med aktiviteter som spyling med brannslange og kunnskapsløype, var det ny rekord i besøkende på åpen brannstasjon i år.

...

Surrealisme i høstmørket

Det blir verdenspremiere på Per Heimlys fotografiske tolkninger av kunstner Tor Rafael Raaels surrealistiske malerier i Galleri Midtstuen i oktober.

javax.ws.rs.WebApplicationException: no.api.magus.exception.AssetNotFoundException: Mandatory asset was not found and fail-on-missing was true for asset footer