...
Foto: Ole-Martin Grav

Slo til politibetjent

Tyveåringen prøvde å tvinge seg inn i politibilen. Det kostet ham dyrt.

Publisert 04.04.2011 kl 13:32 Oppdatert 06.04.2011 kl 12:31

Tips en venn på e-post:Det var under et gatebilstevne på Rudskogen i Rakkestad ifjor sommer at tyveåringen fattet større interesse for en politibil enn de mange gatebilene på stevnet.

På nattestid ville han absolutt inn i en politibil, og han godtok ikke politiets klare "nei" da han ville sette seg inn.

Da politiet fysisk prøvde å stoppe den unge trønderen, så svarte han med å slå en politibetjent i brystet med knyttet neve. Det medførte at politiet likevel plasserte den overivrige politibilentusiasten i nettopp en politibil.

Men da trønderen omsider både fikk plass og en kjøretur i den uniformerte bilen, så endret modusen seg fra fascinasjon for politibiler til voldsom irritasjon: På vei til arresten i Sarpsborg sparket han ut bilens høyre bakrute.

Mannen ble siktet for vold mot offentlig tjenestemann, og senere tiltalt for brudd på straffelovens §127 "for ved vold å ha søkt å formå en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate en tjenestehandling eller å hindre ham under en sådan".

Tyveåringen må onsdag påny ta turen til Sarpsborg. Denne gang for å møte i Sarpsborg tingrett hvor straffesaken mot ham er berammet. Han er også tiltalt for skadeverk, samt at det vil bli fremmet ertstatningskrav på kr. 1.870.- mot ham.

På forsiden nå


...

To rådyr i én smell

Viltnemnda: Tiden for viltpåkjørlser.

...

Positive til mulig Sarpsborg-frieri

Rakkestad-politikerne ser positivt på et mulig Sarpsborg-frieri til kommunen.

...

Innbrudd på Sentrumsgrillen

Knuste vindu og tok med mat og penger

...

Erna vil ha hjelp av ordførerne

Statsminister Erna Solberg vil ha en felles dugnad mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Nå ber hun 23 ordførere om hjelp.

javax.ws.rs.WebApplicationException: no.api.magus.exception.AssetNotFoundException: Mandatory asset was not found and fail-on-missing was true for asset footer