Foto: Ole-Martin Grav

Slo til politibetjent

Tyveåringen prøvde å tvinge seg inn i politibilen. Det kostet ham dyrt.
Publisert 04.04.2011 kl 11:32 Oppdatert 06.04.2011 kl 12:31

Tips en venn på e-post:Det var under et gatebilstevne på Rudskogen i Rakkestad ifjor sommer at tyveåringen fattet større interesse for en politibil enn de mange gatebilene på stevnet.

På nattestid ville han absolutt inn i en politibil, og han godtok ikke politiets klare "nei" da han ville sette seg inn.

Da politiet fysisk prøvde å stoppe den unge trønderen, så svarte han med å slå en politibetjent i brystet med knyttet neve. Det medførte at politiet likevel plasserte den overivrige politibilentusiasten i nettopp en politibil.

Men da trønderen omsider både fikk plass og en kjøretur i den uniformerte bilen, så endret modusen seg fra fascinasjon for politibiler til voldsom irritasjon: På vei til arresten i Sarpsborg sparket han ut bilens høyre bakrute.

Mannen ble siktet for vold mot offentlig tjenestemann, og senere tiltalt for brudd på straffelovens §127 "for ved vold å ha søkt å formå en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate en tjenestehandling eller å hindre ham under en sådan".

Tyveåringen må onsdag påny ta turen til Sarpsborg. Denne gang for å møte i Sarpsborg tingrett hvor straffesaken mot ham er berammet. Han er også tiltalt for skadeverk, samt at det vil bli fremmet ertstatningskrav på kr. 1.870.- mot ham.

På forsiden nå


Raksting er landets yngste bussjåfør

Han venter bare på kjøreseddelen, som kan komme hvilken dag som helst, før han kan sette seg bak rattet i en buss som trafikkerer Indre Østfold.

Ønsker sykehjem på Isen-området

Hans-Vidar Sølvskudt og Arild Aaserud mener en utbygging av Isen-området med nytt sykehjem vil gagne sentrum.

Politiet: – Utenlandsk bande på vei mot Norge

Østfold politidistrikt sitter på etterretningsinformasjon om at en konkret utenlandsk tyveribande kan være på vei til Norge.

Overtar stadig mer for legene

Har du time på en poliklinikk, skjer det stadig oftere at du blir undersøkt av en sykepleier.