Foto: Ole-Martin Grav

Slo til politibetjent

Tyveåringen prøvde å tvinge seg inn i politibilen. Det kostet ham dyrt.
Publisert 04.04.2011 kl 13:32 Oppdatert 06.04.2011 kl 12:31

Tips en venn på e-post:Det var under et gatebilstevne på Rudskogen i Rakkestad ifjor sommer at tyveåringen fattet større interesse for en politibil enn de mange gatebilene på stevnet.

På nattestid ville han absolutt inn i en politibil, og han godtok ikke politiets klare "nei" da han ville sette seg inn.

Da politiet fysisk prøvde å stoppe den unge trønderen, så svarte han med å slå en politibetjent i brystet med knyttet neve. Det medførte at politiet likevel plasserte den overivrige politibilentusiasten i nettopp en politibil.

Men da trønderen omsider både fikk plass og en kjøretur i den uniformerte bilen, så endret modusen seg fra fascinasjon for politibiler til voldsom irritasjon: På vei til arresten i Sarpsborg sparket han ut bilens høyre bakrute.

Mannen ble siktet for vold mot offentlig tjenestemann, og senere tiltalt for brudd på straffelovens §127 "for ved vold å ha søkt å formå en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate en tjenestehandling eller å hindre ham under en sådan".

Tyveåringen må onsdag påny ta turen til Sarpsborg. Denne gang for å møte i Sarpsborg tingrett hvor straffesaken mot ham er berammet. Han er også tiltalt for skadeverk, samt at det vil bli fremmet ertstatningskrav på kr. 1.870.- mot ham.

På forsiden nå


...

Skårer litt under snittet på nasjonale prøver

– Vi må fortsatt holde trykket oppe på grunnleggende ferdigheter, konkluderer skolesjefen etter å ha sett på resultatene av de nasjonale prøvene.

...

Dropper kommunestyret for å gå i fakkeltog

Venstres ordførerkandidat Sølvi Brekklund Sæves dropper kommunestyrets julebord for å delta i fakkeltog. Ordfører Ellen Solbrække minner om at de har et regelverk som skal følges og at det strider mot kommuneloven.

...

OnklP og De Fjerne Slektningene nominert til to Spellemann-priser:

Rakstinger nominert

Rakstingene Knut-Oscar Nymo og Johan Larsson kan sanke enda flere priser under årets Spellemann-utdeling.