...

Villsvin skutt

Første gang noen har skudd dette dyret i kommunen

Publisert 21.06.2010 kl 08:27 Oppdatert 21.06.2010 kl 08:27

Tips en venn på e-post:Sist tirsdag ble et villsvin skutt i Degernes. –Dette er det første dyret som er registrert skudd i vår kommune, sier leder i viltnemnda, Jan Lie.

Det var en historisk begivenhet som fant sted ved Julsrud i Degernes. En vilsvinn-galte(hanndyr) på rundt 40 kilo måtte bøte med livet.

- Det ble sett seks villsvin i fjor høst i nærheten av der dyret nå ble skutt. I vinter har dyrene vært søkk borte, men flokken ble sett for noen dager siden, og da startet man å jakte på dyrene. De skjøt en, men har ikke sett noe til de andre fem. Vi antar de har kommet over fra Aremark, sier Lie.

- Det er en gåte for oss hvor dyrene kom fra, og hvor de har vært i vinter. Det er ikke observert noen spor etter villsvinene i vinter, sier Lie.

- Villsvin kan skytes hele året, og det er grunneieren som må tillatelse til fellingen derfor pågår jakten fremdeles, men jeg har ikke fått noe melding om at flere dyr er skutt. Vi vil ikke ha disse dyrene i vår kommune, og siden dyrene er uønsket er det lov å skyte dem hele året, sier Jan Lie.

På forsiden nå


...

Møtes over strikketøyet

Hver mandag møtes rundt 20 damer på Familiesenteret for å strikke og hekle, eller bare prate. Og det er god plass til flere.

...

Kommunerefs etter helsetilsyn

Rakkestad kommune får en rekke pålegg fra Arbeidstilsynet etter et besøk hos helsestasjon og skolehelsetjenesten i august.

...

Norge er best for «gamliser»

Norge er verdens beste land for eldre mennesker.

javax.ws.rs.WebApplicationException: no.api.magus.exception.AssetNotFoundException: Mandatory asset was not found and fail-on-missing was true for asset footer