Villsvin skutt

Første gang noen har skudd dette dyret i kommunen
Publisert 21.06.2010 kl 08:27 Oppdatert 21.06.2010 kl 08:27

Tips en venn på e-post:Sist tirsdag ble et villsvin skutt i Degernes. –Dette er det første dyret som er registrert skudd i vår kommune, sier leder i viltnemnda, Jan Lie.

Det var en historisk begivenhet som fant sted ved Julsrud i Degernes. En vilsvinn-galte(hanndyr) på rundt 40 kilo måtte bøte med livet.

- Det ble sett seks villsvin i fjor høst i nærheten av der dyret nå ble skutt. I vinter har dyrene vært søkk borte, men flokken ble sett for noen dager siden, og da startet man å jakte på dyrene. De skjøt en, men har ikke sett noe til de andre fem. Vi antar de har kommet over fra Aremark, sier Lie.

- Det er en gåte for oss hvor dyrene kom fra, og hvor de har vært i vinter. Det er ikke observert noen spor etter villsvinene i vinter, sier Lie.

- Villsvin kan skytes hele året, og det er grunneieren som må tillatelse til fellingen derfor pågår jakten fremdeles, men jeg har ikke fått noe melding om at flere dyr er skutt. Vi vil ikke ha disse dyrene i vår kommune, og siden dyrene er uønsket er det lov å skyte dem hele året, sier Jan Lie.

På forsiden nå


Kom­mu­nen øns­ker å gjø­re Fladstadparken mer åpen og inn­by­den­de å bru­ke for rak­stin­ge­ne:

Hog­ger ned trær­ne i Fladstadparken

Kom­mu­nen ad­va­rer mot å fer­des i om­rå­det mens trær­ne fel­les i be­gyn­nel­sen av nes­te uke.

This is Lincoln

I hvert fall ifølge oversettertjenesten bing.

Brannvesenet tok ingen sjanser

Rykket ut med fire biler da det ble meldt om røyk langs veien

Degernes IL hevet seg i 2. omgang:

Men fikk ikke poeng

En liten stund i 2. omgang var det spenning i kampen. Så dro gjestene fra igjen.