...

Villsvin skutt

Første gang noen har skudd dette dyret i kommunen

Publisert 21.06.2010 kl 08:27 Oppdatert 21.06.2010 kl 08:27

Tips en venn på e-post:Sist tirsdag ble et villsvin skutt i Degernes. –Dette er det første dyret som er registrert skudd i vår kommune, sier leder i viltnemnda, Jan Lie.

Det var en historisk begivenhet som fant sted ved Julsrud i Degernes. En vilsvinn-galte(hanndyr) på rundt 40 kilo måtte bøte med livet.

- Det ble sett seks villsvin i fjor høst i nærheten av der dyret nå ble skutt. I vinter har dyrene vært søkk borte, men flokken ble sett for noen dager siden, og da startet man å jakte på dyrene. De skjøt en, men har ikke sett noe til de andre fem. Vi antar de har kommet over fra Aremark, sier Lie.

- Det er en gåte for oss hvor dyrene kom fra, og hvor de har vært i vinter. Det er ikke observert noen spor etter villsvinene i vinter, sier Lie.

- Villsvin kan skytes hele året, og det er grunneieren som må tillatelse til fellingen derfor pågår jakten fremdeles, men jeg har ikke fått noe melding om at flere dyr er skutt. Vi vil ikke ha disse dyrene i vår kommune, og siden dyrene er uønsket er det lov å skyte dem hele året, sier Jan Lie.

På forsiden nå


...

- Må skape noe nytt sammen

Forventningene var store og spørsmålene mange da Fylkesmannen og KS informerte om kommunereformen på torsdagens kommunestyre.

...

Frykter sammenbrudd for sosialtjenesten

Rådmannen foreslår å satse på NAV og bo- og aktivitetstjenesten i neste års stramme budsjett. Han mener disse tjenestene kan få et sammenbrudd uten ekstra midler.

...

Jordskredfare i Østfold

Rakkestad er dermed på listen over kommuner fra åtte fylker i landet der det nå varsles jordskredfare, ifølger NVE.

...

Vått og grått over hele landet

Det blir også mye vind, spesielt i Nord-Norge.