...

Villsvin skutt

Første gang noen har skudd dette dyret i kommunen

Publisert 21.06.2010 kl 08:27 Oppdatert 21.06.2010 kl 08:27

Tips en venn på e-post:Sist tirsdag ble et villsvin skutt i Degernes. –Dette er det første dyret som er registrert skudd i vår kommune, sier leder i viltnemnda, Jan Lie.

Det var en historisk begivenhet som fant sted ved Julsrud i Degernes. En vilsvinn-galte(hanndyr) på rundt 40 kilo måtte bøte med livet.

- Det ble sett seks villsvin i fjor høst i nærheten av der dyret nå ble skutt. I vinter har dyrene vært søkk borte, men flokken ble sett for noen dager siden, og da startet man å jakte på dyrene. De skjøt en, men har ikke sett noe til de andre fem. Vi antar de har kommet over fra Aremark, sier Lie.

- Det er en gåte for oss hvor dyrene kom fra, og hvor de har vært i vinter. Det er ikke observert noen spor etter villsvinene i vinter, sier Lie.

- Villsvin kan skytes hele året, og det er grunneieren som må tillatelse til fellingen derfor pågår jakten fremdeles, men jeg har ikke fått noe melding om at flere dyr er skutt. Vi vil ikke ha disse dyrene i vår kommune, og siden dyrene er uønsket er det lov å skyte dem hele året, sier Jan Lie.

På forsiden nå


...

Stor stemning på Rudskogen

Til tross for grått vær hadde flere tusen besøkende tatt turen til Rudskogen Motorfestival i dag.

...

RIF tapte mot bunnlag

En fryktelig svak opptreden mot bunnlaget Tistedalen endte med tap 1-3 for RIF fredag kveld.

...

Fv 124 er åpnet igjen

Fredag ble fylkesvei 124 ved Grinstaddalen åpnet igjen. Under det lille hullet i asfalten som ble oppdaget tirsdag var det et to meter stort hull.

Var på vei til Rudskogen

Motorsyklisten som omkom i Lier torsdag var på vei til førerutviklingskurs på Rudskogen, sammen med to kamerater.

javax.ws.rs.WebApplicationException: no.api.magus.exception.AssetNotFoundException: Mandatory asset was not found and fail-on-missing was true for asset footer