Sogneprest i Degernes og Os, Maria Lersch Foto: Privat

Ny sogneprest

Maria Lersch takket ja til stillingen som sogneprest for Degernes og Os sogn.
Marita Lundsrud Berg E-post
Publisert 16.03.2009 kl 16:16 Oppdatert 16.03.2009 kl 16:16

Tips en venn på e-post:


Foto: Privat

Maria Lersch tok sine første barndomsskritt i Danmark. Hun har bodd i Nepal og Bangladesh, samt jobbet i både Oslo og Halden. Neste sommer retter hun derimot kursen mot Rakkestad, rettere bestemt Degernes og Os sogn.

- Nå gleder jeg meg til å flytte til Rakkestad, det er et fint sted og en spennende menighet jeg gleder meg til å ta del i, sier hun.

Føle kirken som relevant
Lersch tar over som sogneprest i Degernes og Os sogn for Einar Huglen, som etter 18 år i stillingen nå inntar pensjonisttilværelsen. Grunnet fødselspermisjon inntrer ikke Lersch stillingen før neste sommer, og en vikar vil fungere i stillingen under permisjonstiden.

Selv om det er over et år til Lersch først flytter til Rakkestad, er 31-åringen allerede gjort seg opp en del tanker over hva hun ønsker å oppnå.

- Jeg er opptatt av at barn og unge skal finne seg et sted i kirken, og at innbyggerne generelt skal føle at kirken er relevant. Jeg ønsker at frivillige skal oppleve at det er bruk for dem i kirken, likt som at folk skal kunne bruke sine evner gjennom kirken og få vokse i troen, sier hun, og legger til at hun gjerne vil starte opp med babysang. Noe hun har god erfaring med fra sin nåværende arbeidsplass, Berg kirke.

Tilfreds med valget
Leder for Os menighetsråd, Marit Bøe Støten, ønsker den nye sognepresten hjertelig velkommen til Rakkestad.

- Vi har vært veldig spent nå, og er tilfreds med resultatet. Lersch virker som en initiativrik dame med mye kunnskap, som jeg tror passer godt til stillingen, sier Støten, som har vært leder i menighetsrådet i åtte år. Hun legger til at det blir spennende med nye impulser i menigheten.

Les mer om den nye sognepresten i mandagens avis

På forsiden nå


Braste inn i hage

Tre biler er involvert i trafikkuhell nord for Rudskogen.,

Vant pris for årets hit

OnklP og De Fjerne Slektningene vant GAFFA-pris.

Mistenker illebefinnende

Skrapte autovernet i 500 meter før bilen stoppet

Fikk gifteringen tilbake

Rakkestaddamen fikk seg litt av en overraskelse, da hun så bilde av gifteringen.